Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική βραδιά για το γηροκομείο Λευκάδας

Πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική βραδιά για το γηροκομείο Λευκάδας

 

Η φιλανθρωπική βραδιά του γηροκομείου Λευκάδας έχει καθιερωθεί ως την πολυπληθέστερη των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο νησί μας και πάντα το μεγάλο κτήμα «Γαρδέλη»  πλημμυρίζει από κόσμο, και αυτή τη χρονιά έγινε το ίδιο.

Οι Λευκαδίτες και μη , φίλοι του γηροκομείου Λευκάδας απέδειξαν εμπράκτως ότι με κάθε τρόπο στηρίζουν το σπίτι που αποτελεί την κατοικία αρκετών συμπολιτών μας στα γηρατειά τους.

Περισσότεροι από 30 συνάνθρωποί μας ζουν στο γηροκομείο σύμφωνα με το μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλο και επιπλέον 100 άτομα  σιτίζονται καθημερινά συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας.

Ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι “Μετά από τρία χρόνια προετοιμασίας και υποσχέσεων πίστευα πως θα ανακοίνωνα την ένταξη του κτιρίου του γηροκομείου σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  χρηματοδότησης,  μια και οι μελέτες που έχουμε καταθέσει είναι ώριμες. Περιμένουμε ακόμη την πρόσκληση από την Περιφέρεια,  για να καταθέσουμε όλο αυτό τον πλήρη φάκελο και να καταφέρουμε να παραδώσουμε στην κοινωνία της Λευκάδος , στους γονείς μας ένα σύγχρονο κτίριο όπως αρμόζει στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας”, διότι οι σημερινές συνθήκες σε ότι αφορά το κτιριακό δεν είναι καθόλου καλές και δεν θα ήθελε να βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να σταματήσει η λειτουργία του γηροκομείου παρά την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφεριάρχη τα προβλήματα είναι αρκετά. Γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι συνάνθρωποί μας αλλά με φοβέρες και απειλές δεν μπορούν να αυξήσουν τους τροφούς του ιδρύματος.

Τιμητική διάκριση έγινε  στον κο Παναγιώτη Ορφανό για τις υπηρεσίες του τόσα χρόνια καθώς στον  ιδιοκτήτη του κτήματος «Γαρδέλη» κ.Σπύρο  Σκληρό για την προσφορά του χώρου της εκδήλωσης που γίνεται  κάθε χρόνο στο γηροκομείο.

Most Popular