Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/3/2018 η ομιλία με τίτλο "H σχέση των μαθηματικών...

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/3/2018 η ομιλία με τίτλο “H σχέση των μαθηματικών του σχολείου με την καθημερινή ζωή των παιδιών” απο τoν κο Τυρλή Ιωάννη

Tην Παρασκευή το απόγευμα έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου η εκδήλωση-ομιλία  που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Διδασκόντων του 4ου Δημοτικού και το Παράρτημα Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η πρόεδρος του Συλλόγου κα Αλεξάνδρα Πουλή ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο κος Κονιδάρης Νικόλας πρόεδρος του παραρτήματος ΕΜΕ Λευκάδας και διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας.Παρόντες ήταν και η αντιπρόεδρος του παραρτήματος κα Μπενέκη Χριστίνα , Προισταμένη του ΤΕΙ Λευκάδας , ο μαθηματικός Χρόνης Σίδερης, ο Δ/ντης του σχολείου κος Ανδρέας Παπαδόπουλος κα.

Η ομιλία που παρουσίασε ο Κος Τυρλής Ιωάννης,  Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, είχε ως τίτλο  “Την σχέση των μαθηματικών του σχολείου με την καθημερινή ζωή των παιδιών”.

Ο κος Τυρλής μίλησε για τη σημασία που διαδραματίζει  ο δάσκαλος στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού ώστε να παιδιά να αποκτήσουν τις κατάλληλες βάσεις για το μάθημα των Μαθηματικών. Επίσης  επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι να καταφέρουν οι δάσκαλοι να προσεγγίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών για τα μαθηματικά μέσα από το παιχνίδι και την καθημερινότητα.

Στο τέλος της ομιλίας, ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Εκφράστηκαν απορίες και κατατέθηκαν προσωπικές εμπειρίες επι του θέματος.

Most Popular