Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση για την Κοινωνική Τράπεζα Σπόρων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση για την Κοινωνική Τράπεζα Σπόρων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργάνωσε την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 στην Κέρκυρα, ενημερωτική συνάντηση με θέμα τη νεοϊδρυθείσα «Κοινωνική Τράπεζα Σπόρων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων με τους γεωπόνους και τους συνεταιριστές του κλάδου για την εν λόγω πρωτοβουλία.

 

Το Δίκτυο του Φορέα Διαχείρισης Κοινωνικής Τράπεζας Σπόρων  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτελείται από τους εξής φορείς: την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Λευκάδας, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Π.Ι.Ν., το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Δίκτυο για τη βιοποικιλότητα και την οικολογία στη Γεωργία «Αιγίλοπας» και την Πρακτική Γεωργική Σχολή «Παναγή Βαλλιάνου».

 

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι: Γιάννης Φοντάνας, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Κωνσταντίνος Υψηλάντης, Γενικός Διευθυντής Τουρισμού, Παραγωγής και Ανάπτυξης ΠΙΝ, Σταμάτης Γκίνης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΙΝ, Θεόδωρος Μπούκας, Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ, Αντώνης Αηδονίδης, οικονομολόγος,  οι οποίοι και αποτελούν  το προσωρινό πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα.

Επίσης, παρέστησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της νεοεκλεγείσας Περιφερειακής Αρχής κ.κ. Κων/νος Ζορμπάς και Νικόλαος Μουζακίτης, ιδιώτες γεωπόνοι και στελέχη της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κέρκυρας.

 

Συζητήθηκε εκτενώς ο τρόπος λειτουργίας της Κοινωνικής Τράπεζας Σπόρων, τα προσδοκώμενα οφέλη για τη γεωργική παραγωγή και την κοινωνία των Ιονίων Νήσων εν γένει, καθώς και η χρηματοδότηση του εν λόγω εγχειρήματος μετά το πέρας της εξασφαλισμένης χρηματοδότησης έως το 2022.

 

 

 

 

Most Popular