Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠραγματοποιήθηκε η δράση των Κοινωνικών Δομών του  Δήμου Λευκάδας για την Ημέρα Εξάλειψης...

Πραγματοποιήθηκε η δράση των Κοινωνικών Δομών του  Δήμου Λευκάδας για την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών!

Πραγματοποιήθηκε η δράση ευαισθητοποίησης  για την Παγκόσμια Ημέρα  Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών σήμερα το απόγευμα έξω από τον Ιερό Ναό του Παντοκράτορα στην Κεντρική Αγορά που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λευκάδας και οι Δομές του: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρο Κοινότητας, Επιτροπή Ισότητας των Φύλων.

Κατά τη διάρκεια της δράσης προβαλλόταν  σχετικά βίντεο, διανεμήθει ενημερωτικό υλικό επίσης συγκεντρώθηκαν είδη  ατομικής υγιεινής τα οποία θα διατεθούν εν συνεχεία  στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Αγρινίου. Συγκλονιστική η εικόνα με τα άδεια παπούτσια,  που κάθε ζευγάρι  αντιπροσώπευε κάθε μια από τις δολοφονημένες γυναίκες. Ο φετινός τρομακτικός απολογισμός – 13 γυναικοκτονίες μετράμε ως σήμερα στη χώρα μας – μας τρομάζει. Σημασία έχει να θορυβηθούμε όλοι γιατί η κατάσταση παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος Λευκάδας κος Χαράλαμπος Καλός.

Την Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ομιλία πάνω στο θέμα απο εξειδικευμένους επιστήμονες  στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Λευκάδας.

 

Most Popular