Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠραγματοποιήθηκε η δράση "Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης 2021"

Πραγματοποιήθηκε η δράση “Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης 2021”

Ο Δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, κι έπειτα από την πολύ επιτυχημένη δράση του 2019, διοργάνωσε και φέτος το «Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης». Με σύνθημα: «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου!»,  από τις 09:30 έως τις 13:30, στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας, ενημερωνόμαστε, αλλάζουμε συνήθειες και βάζουμε την ανακύκλωση συσκευασιών στους μπλε κάδους στις καθημερινές μας συνήθειες.

Η δράση  περιλάμβανε:

  • ενημέρωση του κοινού για την σημασία της ανακύκλωσης συσκευασιών στους μπλε κάδους και κώδωνες, καθώς και το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους»
  • οι επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις γυάλινες συσκευασίες από τους μπλε κώδωνες
  • ενώ μαθητές των σχολείων του Δήμου (Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού), θα ενημερωθούν παίζοντας με το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μικροί και μεγάλοι φίλοι της ανακύκλωσης είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαγωνισμό απλών γνώσεων σχετικά με την ανακύκλωση. Στο τέλος θα κληρωθούν δύο (2) ηλεκτρικά ποδήλατα, σε δύο τυχερούς που απάντησαν σωστά στον διαγωνισμό, ενώ μοιραστηκαν τσάντες ανακύκλωσης και πολλά αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Λευκάδας έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “Πραγματοποίηση μιας ακόμη δράσης ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών σχετικά με την ανακύκλωση. Θα θέλαμε στην συγκεκριμένη δράση να συμμετείχαν όλοι οι μαθητές των σχολείων μας, πλην όμως η εξέλιξη της πανδημίας δεν μας το επέτρεψε.

Μας ικανοποίησε ιδιαίτερα η ενημέρωση από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ( μπλε κάδοι), ότι ο Δήμος μας κατέχει τα πρωτεία στο ποσοστό ανακύκλωσης σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Από αυτό το καλοκαίρι το δίκτυο των μπλε κάδων θα αναπτυχθεί σε όλο τον δήμο Λευκάδας”

Most Popular