Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠαρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Λευκαδίτη τ. Υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Λευκαδίτη τ. Υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Εγώ δεν είμαι ποιητής», του Λευκαδίτη τ. Υπουργού Δικαιοσύνης και τ. Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,  κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην αίθουσα τoυ Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας.

Την εκδήλωσε άνοιξε ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού κέντρου κος Σπύρος Αρβανίτης,  στη συνέχεια μίλησε για αυτόν ο  εκπαιδευτικός Κώστας Φωτεινός, η Παρασκευή Κοψιδά – Βρεττού. Ποιήματα του απήγγειλε  η Λουκία Κατωπόδη.

Με αυτό το βιβλίο του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, δοκιμάζει, ως αυτόπτης μάρτυς της γενιάς του, να εκφραστεί για πρώτη φορά με ποιητικό λόγο, μιλώντας σαρκαστικά ή ειρωνικά, ταυτόχρονα όμως και ανθρώπινα, για όσα ζήσαμε κάποτε, καθώς και για όσα συμβαίνουν στον καθημερινό μας περίγυρο.

Της δικαιοσύνης ήλιε φωτεινέ 
ανοίγω πόρτες και παράθυρα να µπεις στο σπιτικό µου. 
Της δικαιοσύνης ήλιε κοντινέ 
απλώνω τα χέρια µου να φτάσω τα δικά σου. 
Της δικαιοσύνης ήλιε αλαργινέ 
γρηγόρεψε. Μου το οφείλεις. 
Της δικαιοσύνης ήλιε σκοτεινέ 
τα σκότη σου δεν τα φοβάµαι. 
Την πανοπλία µου έχω έτοιµη και να τη λογαριάσεις. 
Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ 
έχω µεγάλες αντοχές για να σ’ αναζητώ. 

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης µε το “Εγώ δεν είµαι ποιητής” δοκιµάζει, ως αυτόπτης µάρτυς της γενιάς του, να εκφραστεί για πρώτη φορά µε ποιητικό λόγο -οξύ, σαρκαστικό ή ειρωνικό, ταυτόχρονα όµως και ανθρώπινο- και να στοχαστεί για όσα ζήσαµε, για όσα συµβαίνουν. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του αναδεικνύεται η ακατάλυτη δύναµη των ανθρωπίνων συναισθηµάτων και σχέσεων και η δοκιµασία τους στην εποχή µας.

Η ποιητική του συλλογή απαριθμεί 30 ποιήματα του, τα οποία τα περισσότερα τα δημιούργησε μόλις σε 10 ημέρες αν και η συλλογή του χρειάστηκε 3 μήνες εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος  «Θεμέλιο»

Πολύς ο κόσμος που παραβρέθηκε χτες στην εκδήλωση του ποιητή  Αντώνη Ρουπακιώτη,  νομικοί, πολιτικοί και απλοί άνθρωποι παρέμειναν στωικά ρουφώντας την  κάθε στιγμή της χτεσινής ποιητικής βραδιάς μέχρι το τέλος.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης  υπέγραψε τα βιβλία όλων των παρευρισκομένων με μεγάλη του χαρά

Καλοτάξιδο…

Most Popular