Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ«Παρεμβάσεις Δικτύωσης και Ευαισθητοποίησης των Κέντρων Πρόληψης με τις Τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες».

«Παρεμβάσεις Δικτύωσης και Ευαισθητοποίησης των Κέντρων Πρόληψης με τις Τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες».

   

        Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λευκάδας «ΔΙΑΥΛΟΣ», συνεργάστηκε με την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, υλοποιώντας το πρόγραμμα «Παρεμβάσεις Δικτύωσης και Ευαισθητοποίησης των Κέντρων Πρόληψης με τις Τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες».

        Υλοποιήθηκαν, για πρώτη φορά, εξειδικευμένα εργαστήρια για αστυνομικούς τα οποία αφορούσαν θέματα όπως εξαρτήσεις, νεανική παραβατικότητα, ενδοοικογενειακή βία και ψυχική υγεία. Βασικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος παρεμβάσεων είναι η ανάπτυξη και ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Πρόληψης και των Τοπικών Αστυνομικών Υπηρεσιών, για την προώθηση ζητημάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας και τη βέλτιστη αντιμετώπιση σχετικών περιστατικών σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας

        Αποτέλεσμα της καλής μας συνεργασίας και χάρη στη μεθοδική συμβολή των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών στον προγραμματισμό της εκπαιδευτικής δράσης, υλοποιήθηκαν 2 κύκλοι του προγράμματος (Μάιος-Ιούνιος 2023), διάρκειας 20 ωρών συνολικά, με 19 συμμετέχοντες/ουσες αστυνομικούς, που ευχαριστούμε πολύ για την ενεργητική τους συμμετοχή.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποίησαν, από το Κέντρο Πρόληψης, η Μαρία Γεωργάκη-Ψυχολόγος και η Σοφία Ασπρογέρακα-Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης.

Θερμές ευχαριστίες στον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκάδας, κ. Νικολάου, χωρίς τη συνδρομή του οποίου δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, καθώς και στους διοικητές του τμήματος ασφαλείας κ. Καραμπά, του αστυνομικού τμήματος Ελλομένου κ. Σκληρό, του αστυνομικού τμήματος Λευκάδας κ. Σκλαβενίτη και του αστυνομικού τμήματος Βασιλικής κ. Χαλάφτρη.

Σας ευχαριστούμε όλους και ευελπιστούμε στη συνέχιση της διασύνδεσης και της συνεργασίας μας!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη

Most Popular