Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠαραδόθηκε η μελέτη για την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής στο...

Παραδόθηκε η μελέτη για την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής στο Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ – Δωρεά του Πολιτικού Μηχανικού Χρήστου Κατηφόρη  

 

Τον φάκελο της μελέτης για την ριζική ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννη Καρβέλη. Ο φάκελος, εκτός από τη μελέτη, περιλαμβάνει και τα τεύχη δημοπράτησης (τιμολόγιο, προϋπολογισμός, γενική-ειδική συγγραφή υποχρεώσεων και τεχνική περιγραφή έργου),

Ο Βουλευτής επισκέφθηκε ο ίδιος, τόσο το Υπουργείο, όσο και την 6η ΥΠΕ στην Πάτρα, προκειμένου να παραδώσει τον φάκελο που συνέταξε δωρεάν και χωρίς να επιβαρυνθεί το δημόσιο ούτε ένα ευρώ, ο πολιτικός μηχανικός, με έδρα την Βασιλική, κ. Χρήστος Κατηφόρης.

Πρόκειται για μία πλήρη μελέτη για έργα αξίας άνω ενός εκατομμυρίου ευρώ, που περιλαμβάνει τόσο το κτίριο, επιφάνειας 1.000 τ.μ. όσο και τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και προσθήκες, και μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • Προκατασκευασμένο κτίριο για λοιμώδη νοσήματα όπως ο COVID-19
  • Προκατασκευασμένο κτίριο για Σταθμό ΕΚΑΒ
  • Προκατασκευασμένο κτίριο – οικίσκο εισόδου (θυρωρείο)
  • Βελτίωση στάθμης εδάφους και διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου για προστασία από πλημμύρες
  • Ηλεκτρομηχανολογικά περιβάλλοντος χώρου (φωτισμός, πυρόσβεση, στράγγιση ομβρίων κ.α.)
  • Πλήρης επισκευή εσωτερικού χώρου κτιριακής υποδομής Κέντρου Υγείας (εγκαταστάσεις, δάπεδα, χώροι υγιεινής, υδραυλικά, κλιματισμός κ.α.)
  • Ενεργειακή αναβάθμιση κελύφους κτιρίου

 

Σχετικά με το θέμα ο κ. Καββαδάς δήλωσε:

«Ένα μεγάλο όνειρο για τη Νότιο Λευκάδα και ένας προσωπικός μου στόχος βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να υλοποιηθεί. Είχα τη χαρά και την τιμή να παραδώσω στους Υπουργούς Υγείας και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ μία ολοκληρωμένη μελέτη για τη ριζική ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, μια ανακατασκευή που θα το μετατρέψει σε μια σύγχρονη μονάδα υγείας.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αξίζει όμως και το τελευταίο ευρώ, καθώς θα εξυπηρετεί τους κατοίκους όλης της Νοτίου Λευκάδας, και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, θα είναι δε και ένα κόσμημα για τη διεθνή εικόνα του νησιού μας, καθώς στις περιοχές που καλύπτει είναι οι δημοφιλέστατες παραλίες Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι, ενώ και η ίδια η Βασιλική είναι διεθνές κέντρο γουίντ σέρφινγκ, που πολύ σύντομα θα αρχίσει να υποδέχεται για ελλιμενισμό και πολυάριθμα σκάφη στο νέο της τουριστικό αγκυροβόλιο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χρήστο Κατηφόρη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και ο οποίος αφιλοκερδώς αφιερώθηκε στο έργο της μελέτης και το ολοκλήρωσε, θέλοντας να βοηθήσει την περιοχή του.

Αυτή η μελέτη ευελπιστώ να αποτελέσει τον οδηγό για την υλοποίηση ενός πρότυπου Κέντρου Υγείας στην Βασιλική. Είναι ένα έργο για το οποίο δεσμεύθηκα από την πρώτη στιγμή της επανεκλογής μου γιατί θέλω να κοσμήσει την περιοχή της Νοτίου Λευκάδας, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες.»

Most Popular