Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠαράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο των υπό κτηματογράφηση περιοχών...

Παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο των υπό κτηματογράφηση περιοχών στο νομό Λευκάδας ζητεί ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς από τον  υπουργό Περιβάλλοντος

 

Παράταση στην προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων των ακινήτων στο Κτηματολόγιο στις κοινότητες του Δήμου Λευκάδος όπου δεν έχει γίνει ακόμα κτηματογράφηση -μεταξύ αυτών και τα νησιά του Καλάμου και του Καστού- και του Δήμου Μεγανησίου, ζητεί ο βουλευτής Λευκάδας  από τον υπουργό Περιβάλλοντος με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι, έως σήμερα οι πολίτες που έχουν υποβάλει σχετική δήλωση είναι ελάχιστοι και ότι το διάστημα των 12 ημερών που απομένουν έως την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας, δεν αρκεί για την συλλογή και κατάθεση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών του φακέλου.

Ο κ. Καββαδάς εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους κρίνεται απαραίτητη η επέκταση της προθεσμίας περάν της 12ης Μαρτίου 2019, σημειώνει ότι η γραφειοκρατία, ο όγκος των δικαιολογητικών, οι «ταχύτητες» που λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες,  αλλά και η πολυπλοκότητα των υποθέσεων, καθυστερούν σημαντικά την υποβολή των δηλώσεων των πολιτών, όχι μόνο αυτών που διαμένουν στο νόμο Λευκάδας αλλά και αυτών που κατοικούν εκτός.

Επιπλέον, ο βουλευτής σημειώνει ότι οι κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην Λευκάδα και σε ολόκληρη τη χώρα από τις 10 Δεκεμβρίου 2018 –οπότε  και ξεκίνησε η διαδικασία συλλογής αιτήσεων – και μετά, δυσκόλευσαν την ολοκλήρωση τοπογραφικών μετρήσεων των ακινήτων, προκαλώντας επιπλέον καθυστερήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής σημειώνει ότι «το διάστημα των 90 ημερών είναι πολύ μικρό για τη συγκέντρωση των εγγράφων και την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου φακέλου» και ερωτά τον υπουργό:

  • εάν, λόγω των ανωτέρω δυσκολιών, είναι στις προθέσεις του να δοθεί παράταση και
  • εάν οι υπηρεσίες του υπουργείου γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό δηλώσεων ακινήτων που έχουν υποβληθεί στο Γραφείο Κτηματογράφησης Λευκάδος έως σήμερα.

Most Popular