Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠανεκπαιδευτική Απεργία στις 11  Οκτωβρίου

Πανεκπαιδευτική Απεργία στις 11  Οκτωβρίου

                                                           

11  Οκτωβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

 Όλες και όλοι στην 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο 11.00 στις Δ/νσεις  Α/θμιας και Β/θμιας Εκ/σης!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε και δίνουμε τη μάχη της απεργίας – αποχής απέναντι στην κυβέρνηση και την προσπάθεια τρομοκράτησης όλου του προηγούμενου διαστήματος. Ούτε βήμα πίσω! Τα πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία- αποχή από τους Συλλόγους Διδασκόντων (στον Σύλλογό μας η συμμετοχή των Σ/Δ ανέρχεται στο 100/100!) ανάγκασαν την κυβέρνηση να οδηγηθεί στα δικαστήρια, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει την πολιτική της, να προβεί στην ωμή καταστολή στο μαζικό συλλαλητήριο – απάντηση που έγινε στην Αθήνα για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης .Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν έχει πάτο! Κατέθεσε σήμερα  έφεση, πρόκληση, που εκδικάζεται τη μέρα που ο κλάδος απεργεί!! Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιχειρούν να σπάσουν την απεργία- αποχή!!  Δεν μας φοβίζουν, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο!

Η κυβέρνηση αξιοποίησε τον νόμο Χατζηδάκη προκειμένου να βγάλει την απεργία παράνομη, να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα του κλάδου! Φάνηκε ότι ο νόμος Χατζηδάκη, όχι απλά αφορά τους εκπαιδευτικούς, αλλά πρέπει να αποτελέσει βασικό άξονα στην πάλη, ώστε τα σωματεία να μπορούν να παίζουν το ρόλο τους. Ο νόμος Χατζηδάκη πρέπει να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί, να ακυρωθεί στην πράξη!

Κλιμακώνουμε την πάλη μας. Απαντάμε στα ψέματα και στην κοροϊδία της κυβέρνησης! Η ουσία της λεγόμενης αξιολόγησης είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων, η υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, η ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, η λειτουργία του σχολείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Απέναντι σε όλα αυτά αντιστέκεται το 95% των εκπαιδευτικών.

Καταδικάζουμε τη δράση των ναζιστικών – φασιστικών ομάδων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Καταδικάζουμε την εγκληματική δράση θρασύδειλων φασιστοειδών απέναντι σε αγωνιζόμενους μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους.  Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την απαράδεκτη ανοχή στη δράση των εγκληματικών φασιστικών ομάδων, για τους απαράδεκτους συμψηφισμούς με το οργανωμένο κίνημα, για την αξιοποίηση της ανιστόρητης θεωρίας των «δύο άκρων». Βάζουμε φραγμό με τη στάση μας και τη δράση στο ναζιστικό δηλητήριο, αποκαλύπτουμε ως παιδαγωγοί το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά.

. • Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις για απεργία – αποχή στους Συλλόγους Διδασκόντων Μέχρι να τελεσιδικήσει  η απόφαση, η απεργία-αποχή είναι σε ισχύ. Είναι η καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης να επιβάλει την πολιτική της με κάθε τρόπο! Ισχύει επίσης και η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση   του  Γ.Σ.της ΑΔΕΔΥ για απεργία αποχή.

  • 11 Οκτωβρίου είναι μέρα τιμής και αγώνα για τον κλάδο!! ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, κανένα σχολείο να μην ανοίξει!! Όλες και όλοι στην 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία που κήρυξαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο 11.00 στις Δ/νσεις Α/θμιας Β/θμιας Εκπ/σης!
  • Προχωράμε σε Γ.Σ., την επόμενη εβδομάδα, όπου θα συζητήσουμε το πρόγραμμα δράσης από κει και πέρα και ζητάμε να γίνουν Ολομέλειες Προέδρων ΔΟΕ – ΟΛΜΕ το Σαββατοκύριακο 16-17/10 ή και νωρίτερα, αν χρειαστεί.

 

OΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Most Popular