Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠαλμός και Δυναμική στην πολιτική ομιλία του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στο Αγρίνιο

Παλμός και Δυναμική στην πολιτική ομιλία του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στο Αγρίνιο

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου στο Αγρίνιο μίλησε χθες ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Φίλοι, υποστηρικτές και σύντροφοι του κ. Κωνσταντόπουλου παρευρέθηκαν με ενθουσιασμό στην πολιτική του ομιλία στο Αγρίνιο.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος άρχισε την ομιλία του σχολιάζοντας την επικαιρότητα αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος με διεθνές κύρος, παράγοντας σταθερότητας και ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και γι’ αυτό απαιτούμε σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας από τη γείτονα χώρα».

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου είπε ότι «το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος. Το δίλλημα είναι ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ή νέες περιπέτειες για την Ελλάδα, για την οικονομία, για τους θεσμούς!». Υπογράμμισε μάλιστα ότι στόχος είναι μετά τις εκλογές να έχουμε ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής αντίβαρο στις συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας! Αντίβαρο στον λαϊκισμό και τις ανέξοδες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ!».

Σημεία από την ομιλία του

 • «Στο παραβάν της κάλπης, είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής.»

«Ζήσαμε τα τελευταία 5 χρόνια εξοντωτικά πλεονάσματα, φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, ευτελισμό των θεσμών, παραχωρήσεις στα Εθνικά Θέματα. Το όνομα της Αριστεράς χρεοκόπησε με την Καραμανλική συνιστώσα και τον ακροδεξιό συνεταίρο, τους ΑΝΕΛ και έχασε κάθε προοδευτικό πλεονέκτημαΟ κ. Τσίπρας ακύρωσε τις ελπίδες του ελληνικού λαού. Θα τον ακυρώσουμε με την ψήφο μας! Σιγά – σιγά βγαίνουν στα φόρα, τα μυστικά που ενώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Να θυμίσω ότι η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης ξεκίνησε από το 1989,εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή η ανίερη συμπόρευση τους οδήγησε να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, που ως κυβέρνηση από το 2004 έως το 2009, οδήγησε σε εκτροχιασμό την οικονομία και δημιούργησε την κρίση με τον τριπλασιασμό του δημοσίου χρέους. Τους πρόδωσε όμως ο κ. Γιούνκερ που είπε όλη την αλήθεια για το χρέος. Τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα οι υποχωρήσεις για τα Εθνικά Θέματα και κυρίως για τα Σκόπια. Αντί να έχουν ισχυρό όπλο διαπραγμάτευσης την ενδιάμεση συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου παρέδωσαν τα όπλα! Τώρα βγήκε στην επιφάνεια η επιστολή του κ. Καραμανλή προς τον κ. Μπους. Επιτέλους, τέλος στα μισόλογα! Στο παραβάν της κάλπης, είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής!

 • «Η χώρα πληρώνει την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για εθνική συνεννόηση και συνεργασία.»

«Σήμερα τυπικά και μόνο βρισκόμαστε έξω από τα μνημόνια. Διότι, ναι μεν, έληξε η χρονική τους διάρκεια, το πρόβλημα όμως είναι εδώ! Καμία ρευστότητα στην αγορά! Καμία κανονικότητα στην οικονομία! Με το δημόσιο χρέος να είναι άνω του 180% του ΑΕΠ και να περνάει ξανά από τα κράτη και τους θεσμούς στα χέρια ιδιωτών. Με σκληρά πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022, που ουσιαστικά στραγγαλίζουν την ανάπτυξη. Με την ανάπτυξη να κινείται στο 1,4% του ΑΕΠ, από το 2,7% που είχε υπολογιστεί και φυσικά με υψηλή ανεργία! Με τη Δημόσια Περιουσία να έχει εκχωρηθεί στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Με χαμένο εισόδημα τετραετίας 60 δις. Χωρίς βιώσιμες λύσεις στα «κόκκινα δάνεια». Από «το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στα γαμψά νύχια των funds! Χωρίς λύσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Μία η διαπίστωση: Η χώρα πληρώνει την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για εθνική συνεννόηση και συνεργασία!»

 • Για τη Νέα Δημοκρατία

«Τι λέει η  Νέα Δημοκρατία; Βασίζει όλη τη στρατηγική της στο δόγμα των οριζόντιων φορο-απαλλαγών, χωρίς να μας λένε από που θα προκύψουν αυτές οι περικοπές. Κανένας λόγος όμως, για την ανεργία, την απασχόληση, το κοινωνικό κράτος, την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων! Η μείωση της φορολογίας από μόνη της δεν φέρνει ανάπτυξη. Πολλοί θα βρουν ευκαιρία να αυξήσουν μόνο τα κέρδη τους! Υπάρχει μπροστά μας ο κίνδυνος να μεγαλώσουν οι κοινωνικές ανισότητες».

 • Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στο δόγμα της υπερφορολόγησης επιδιώκει μέσα από υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα, να κάνει κοινωνική πολιτική με προνοιακά επιδόματα. Το παράδοξο; Καλεί τους πολίτες να σκεφτούν, να θυμηθούν και να αποφασίσουν. Τι να πρωτοθυμηθούν; Το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που έγινε τρίτο μνημόνιο; Το «ηθικό πλεονέκτημα» που χάθηκε μεταξύ τηλεοπτικών αδειών και πελατειακής διακυβέρνησης; Την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στο Υπερταμείο; Τη Συμφωνία των Πρεσπών με την παραχώρηση της μακεδονικής ταυτότητας; Όλα αυτά παρατείνουν την κρίση

 • Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Με ρωτούν διάφοροι «θα μπείτε σε συγκυβέρνηση αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία»; Θέλουν  απαντήσεις που να εκβιάζουν τη λαϊκή βούληση. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν είμαστε δεκανίκι κανενός, το πατριωτικό μας καθήκον το κάναμε το 2009-2011. Ζητάμε ισχυρή εντολή, για να προτάξουμε το Σχέδιο Ελλάδα  πάνω στο οποίο θα γίνει η όποια προγραμματική σύγκλιση. Άλλωστε η Καραμανλική δεξιά, σημερινή  συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι έτοιμη για συγκυβέρνηση  με τη Νέα Δημοκρατία.Τους ενώνει το 2004 – 2009! Ομερτά και αφωνία για αυτό το διάστημα! Εξαιρέθηκε και από την εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή. Εμείς ζητήσαμε από το 2000, αποφασίστηκε από το 2009 και μετά. Ξεκαθαρίζω, δεν μας αφορούν οι υπουργικές καρέκλες. Άλλοι έγιναν διμηνίτες  υπουργοί! Άλλοι πρόδωσαν την παράταξη και το δημοκρατικό χώρο! Οι κυνηγοί της εξουσίας βρίσκονται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ! Είναι οι ίδιοι που έφυγαν και από το ΠΑΣΟΚ, όταν η Παράταξη τους είχε ανάγκη, ενώ τους είχε τιμήσει με θέσεις και αξιώματα. Είναι όσοι πορεύονται χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο, χωρίς αρχές και αξίες πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα και έχοντας την αντίληψη ότι η πολιτική είναι ένα αλισβερίσι. Τους είδαμε και στο Νομό. Πληρώσαμε την αλαζονεία τους και την δίψα τους για εξουσία. Κατάφεραν να καταργήσουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και να κατακρεουργήσουν το ΤΕΙ Μεσολογγίου! Κατάφεραν το Αγρίνιο να βλέπει την Ιόνια Οδό από μακριά. Και όλα αυτά, ενώ ο Νομός είχε και Υπουργό και Βουλευτές όταν γίνονταν αυτοί οι σχεδιασμοί !Απλά δεν ασχολήθηκαν!».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΙΝ.ΑΛ
Βίντεο με αποσπάσματα από την ομιλία

«Δώστε μας τη δύναμη να εγγυηθούμε την επόμενη μέρα της πατρίδας μας. »
«Ο δικομματισμός οδηγεί σε νέους διχασμούς και παραμονή στην κρίση.»

Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πολλές φορές τη σημασία που έχει να δυναμώσει η φωνή του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τους παριστάμενους να τιμήσουν τη Δημοκρατική Παράταξη με την εμπιστοσύνη τους, να δώσουν στο Κίνημα Αλλαγής τη δύναμη για ισχυρή πολιτική παρουσία μέσα στη Βουλή. «Να εγγυηθούμε», όπως είπε, «την επόμενη μέρα της πατρίδας ως πατριωτικό κόμμα. Να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Να είμαστε η ισχυρή φωνή τώρα που εμείς δικαιωνόμαστε. Η χώρα εδώ και πολύ καιρό, έχει ανάγκη από εθνική συναίνεση και εθνική ενότητα για να προχωρήσει παρακάτω. Για να αποκατασταθεί το κοινωνικό κράτος δικαίου υπέρ αυτών που επλήγησαν από την κρίση. Για να διαμορφωθούν οι συνθήκες για ανάπτυξη! Γιατί η ανάπτυξη είναι η απάντηση στην κρίση! Χωρίς μικροκομματικούς σχεδιασμούς και στρατηγικές. Ο δικομματισμός οδηγεί σε νέους διχασμούς και παραμονή στην κρίση. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ  ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ! Ο λόγος μας και οι ιδέες μας πρέπει να φτάσουν σε κάθε σπίτι. Να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί τη λύση απέναντι στην ανισότητα και στην αδικία. Να βάλουμε το «Σχέδιο Ελλάδα» που έχει πυρήνα την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχείρηση!»

«Σας ζητώ  να με στηρίξετε με την ψήφο σας! Να συνεχίσω το έργο που μαζί ξεκινήσαμε! Κάντε τον αγώνα μου δική σας υπόθεση.»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε να του επιτραπεί μια προσωπική αναφορά. Είπε χαρακτηριστικά:

«Επιτρέψτε μου μια προσωπική αναφορά.Τέσσερα χρόνια προσπάθησα να είμαι η φωνή σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Να μεταφέρω τα αιτήματά σας, την αγωνία σας για την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Αιτωλοακαρνανίας. Συνειδητά, αποφάσισα να μοιράζω την καθημερινότητά μου μεταξύ Αιτωλοακαρνανίας και Βουλής. Για να γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα του Νομού. Να βρίσκομαι κοντά σε όλους σας, ακόμη και στους συμπολίτες μας των πιο απομακρυσμένων χωριών. Να βλέπω, να ζω και να βιώνω τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Στο φυλλάδιο που κρατάτε στα χέρια σας, θέτω στην διάθεσή σας και στη κρίση σας την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα.Έδωσα μάχες εντός και εκτός της Βουλής:

 • Για την επαναδιαπραγμάτευση και μείωση των διοδίων της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης»
 • Για Αναλογικά διόδια στην Ιόνια Οδό
 • Για την Ακύρωση της μεταφοράς των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα το 2015, όταν με ομόφωνη απόφαση Συγκλήτου, καθηγητών και φοιτητών μεταφέρονταν στην Πάτρα. Αυτή η απόφαση ακυρώθηκε με τη βοήθεια των φορέων, την  προσωπική μου παρέμβαση  και τις δύο επίκαιρες ερωτήσεις μου στη Βουλή.
 • Για την Κάθετη συνδετήρια Οδό Αγρινίου-Ιόνιας Οδού με σύνδεση Πλατυγιάλι και Ε65. Δεν είναι δυνατόν το μεγαλύτερο Αστικό Κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας να μην συνδέεται με την Ιόνια Οδό !!
 • Για την Ανάπτυξη του λιμένα Πλατυγιαλίου Αστακού
 • Για την Αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου
 • Για τα Ανταποδοτικά οφέλη από Μόρνο και Εύηνο για Ναυπακτία, Δωρίδα και Θέρμο
 • Για τα Αντισταθμιστικά οφέλη Αχελώου για τον πρωτογενή τομέα και ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ
 • Για τα Ανταποδοτικά οφέλη αιολικών πάρκων στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας
 • Για την Κατασκευή του κόμβου της Ρίζας και του Αιτωλικού
 • Για την Αποκατάσταση των ζημιών στη Γέφυρα του Μόρνου
 • Για την Ολοκλήρωση του οδικού άξονα Αγρινίου- Καρπενησίου και το σχεδιασμό του άξονα Ναυπάκτου -Θέρμου
 • Για τη Στήριξη της κτηνοτροφίας στο νομό.
 • Για την κατανομή των βοσκοτόπων στην Αιτωλοακαρνανία
 • Για την τιμή του γάλακτος και του κρέατος, που έφτασε το γάλα να είναι πιο φθηνό από το νερό!
 • Για τη στήριξη της αλιείας στο Νομό.
 • Για τη Στήριξη των ελαιοπαραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας που έχουν πληγεί από την ξηρασία
 • Για τη Στήριξη των πλημμυροπαθών της Αιτωλοακαρνανίας
 • Για την Επανεκκίνηση του έργου Αμβρακίας-Βόνιτσας
 • Για την Ακύρωση της εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στις Φυτείες, Χρυσοβίτσα, Δρυμό και Μεσολόγγι.
 • Για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
 • Για την Αποκατάσταση ζημιών της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας
 • Για την Αναβάθμιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και στήριξη των εργαζομένων σ’ αυτό
 • Για την Οργανική ένταξη των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ_ΑΜΕΑ στους Δήμους
 • Για τη Στήριξη των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Κατάφερα με παρεμβάσεις μου πολλά από αυτά να συζητηθούν στην Ολομέλεια, να πιεστούν οι υπουργοί και να δώσουν λύσεις. Κάποια τα πετύχαμε, κάποια άλλα όχι. Προσπαθήσαμε όμως, μαζί.

Τώρα μπροστά μας έχουμε μια κρίσιμη εκλογική μάχη και σας ζητώ να προχωρήσουμε ξανά μαζί.

Με αυτές τις σκέψεις, σας ζητώ την Κυριακή των εκλογών να δώσετε δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής, να τιμήσετε τον μεγάλο πυλώνα της δημοκρατικής παράταξης, το ΠΑΣΟΚ , το κόμμα του Ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου.

Το κόμμα που άλλαξε την Ελλάδα. Το κόμμα της αξιοπρέπειας, των μεγάλων έργων, της Εθνικής Συμφιλίωσης!

Σας ζητώ  να με στηρίξετε με την ψήφο σας! Να συνεχίσω το έργο που μαζί ξεκινήσαμε! Κάντε τον αγώνα μου δική σας υπόθεση.

Πάρτε την υποψηφιότητά μου στα χέρια σας! Μιλήστε για μένα σε φίλους, σε συντρόφους, στην κοινωνία! Ένα να ξέρετε:
Έχετε τον λόγο μου: Δεν θα σας προδώσω! Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις :
Για την Αιτωλοακαρνανία της Ανάπτυξης
Για την Αιτωλοακαρνανία της Προόδου!
Για την Αιτωλοακαρνανία που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές!»

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το προεκλογικό φυλλάδιο

Most Popular