Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΟ Σωτήρης Σκιαδαρέσης εξελέγει αντιπρόεδρος στην Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης εξελέγει αντιπρόεδρος στην Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

 

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από Προέδρους των Επιμελητηρίων της γεωγραφικής εμβέλειας της Διαχειριστικής, μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων Επιμελητηριακών εκλογών.
Το νέο Προεδρείο του Δ.Σ., το οποίο εξελέγη ομόφωνα, διαμορφώθηκε ως εξής:
  • Πρόεδρος: Πλάτωνας Μαρλαφέκας – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας
  • Α΄Αντιπρόεδρος: Φώτιος Δαμούλος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας
  • Β΄Αντιπρόεδρος:  Σωτήρης Σκιαδαρέσης – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας
  • Γ΄Αντιπρόεδρος:  Ιωάννης Μπούρης – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πρεβέζης
Εκπρόσωπος της Διαχειριστικής στο Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ), και αποτελείται από επτά εταίρους – ενδιάμεσους φορείς με αντικείμενο τη Διαχείριση Κρατικών Ενισχύσεων, ορίστηκε ομόφωνα ο επί δεκαέξι έτη εκλεγμένος Πρόεδρος του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής.
Σύμφωνα με τη σύμβαση μεταξύ Υπουργείου και ΕΦΕΠΑΕ, τα επιχειρηματικά σχέδια προς ενίσχυση των επιχειρήσεων των μελών του Δ.Σ. δε θα υποβάλλονται, δε θα αξιολογούνται και δε θα διαχειρίζονται από τον ίδιο τον Φορέα. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Διαχειριστικής που συμμετέχει ως μέλος στο Δ.Σ. του ΕΦΕΠΑΕ, δεν δικαιούται να υποβάλλει επιχειρηματικό σχέδιο προς επιδότηση για όλες τις δράσεις που διαχειρίζεται ο Φορέας.
Μετά την συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα, η διοίκηση, τα μέλη και τα στελέχη της Διαχειριστικής έκοψαν την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Φορέα, με την ευχή να συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία του, με απώτερο σκοπό την μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση του επιχειρηματικού κόσμου.
Αρχικά, ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, καλωσόρισε παλιά και νέα μέλη του Δ.Σ. στην έδρα του Φορέα. Στη συνέχεια ενημέρωσε για το έργο της Διαχειριστικής και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, καθώς και για τους σκοπούς που εξυπηρετεί ο Φορέας για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό για την συστηματική και αποτελεσματική προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά.
Ακολούθως, η Μάγδα Πετροπούλου, Διευθύντρια της Διαχειριστικής, αναφέρθηκε στον επιτυχημένο απολογισμό των προγραμμάτων διαχείρισης, με στοιχεία ανά Περιφέρεια της γεωγραφικής εμβέλειας που καλύπτει ο Φορέας καθώς και στον προγραμματισμό για το τρέχον έτος.

www.diaxeiristiki.gr

Most Popular