Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΟ ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ για την αρνητική στάση του στο δικαίωμα ψήφου των...

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ για την αρνητική στάση του στο δικαίωμα ψήφου των ομογενών

 

%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%83_%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%85Κατά τη συνενδρίαση του έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που έγινε με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 8-11-2016, υπήρχε θέμα που εισήχθη από τον κ. Θ. Γαλιατσάτο, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για γνωμοδότηση, ΨΗΦΟΣ στους ομογενείς.

Επί της αρχής δεν θα μπορούσε να έχει κανείς αντίρρηση, καθότι αποτελεί πάγιο αίτημα αλλά και εθνική αναγκαιότητα η παροχή δικαιώματος ψήφου στούς ομογενείς. Είναι δε αλήθεια, ότι το ζήτημα αυτό ξεκίνησε κάποτε ως σύνθημα και έγινε στη συνέχεια προεκλογική υπόσχεση σε κάθε ευκαιρία.
Εμείς, στην τοποθέτησή μας, υποστηρίξαμε, ότι η συζήτηση για ψήφο στους ομογενείς είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, και δε μπορεί να εισάγεται έτσι πρόχειρα σε ένα έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, κατά τη διάρκεια του οποίου απουσίαζαν αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι.
Τονίσαμε επίσης, ότι το περιφερειακό συμβούλιο είναι αναρμόδιο και η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην Κυβέρνηση, στα κόμματα και στη Βουλή. Έχει μάλιστα πρόσφατα κατατεθεί σχετική   πρόταση νόμου από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο [Απρίλιος 2016].

Ως εκ τούτου η παράταξή μας ψήφισε αρνητικά και ψήφισε αρνητικά και για ένα πρόσθετο λόγο.

Ο κ Γαλιατσάτος, που επισκέπτεται τους ομογενείς μας στην Αμερική αυτές τις ημέρες, θέλησε για μικροκομματικούς λόγους να τους πουλήσει εκδούλευση, κομίζοντας μια γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου ανέξοδη και χωρίς ιδιαίτερη βαρύτητα. Εμείς δεν μπορούσαμε να συναινέσουμε σε αυτά τα μικροπολιτικά παιχνίδια.

Μπορούμε όμως να φέρουμε το θέμα της ψήφου των ομογενών στό διοικητικό συμβούλειο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και με συντονισμένες προσπάθειες να υπάρξει νομοθετική προτοβουλία εκ μέρους της Κυβέρνησης.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

πρ Περιφερειάρχης

 

Most Popular