Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Δρίτσας έδωσε τη θάλασσα στον Ριμπολόβλεφ (για 2ο καλοκαίρι)

Ο Δρίτσας έδωσε τη θάλασσα στον Ριμπολόβλεφ (για 2ο καλοκαίρι)

ImageHandlerΥπηρέτες  των Ρώσων ολιγαρχών  οι αριστεροί κυβερνώντες – Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της απαγόρευσης  διέλευσης όλων των σκαφών γύρω από το θρυλικό νησί του Ωνάση – 30.000 ευρώ το πρόστιμο για όσους τολμήσουν να πλησιάσουν!

 

Την ώρα που η Τουρκία επιχειρεί για ακόμα μία φορά να «γκριζάρει» το Αιγαίο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί γκρίζες ζώνες στο Ιόνιο κάνοντας το χατίρι Ρώσων ολιγαρχών. Μπορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να έχει δηλώσει
ότι «δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα», αναφερόμενος στο Αιγαίο, φαίνεται όμως ότι αυτή η κυβερνητική θέση δεν έχει ισχύ στην περίπτωση του μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, για χάρη του οποίου κηρύσσεται και επίσημα απαγορευμένη ζώνη για όλους τους Ελληνες το θρυλικό νησί Σκορπιός, που απέκτησε προ 3ετίας. Στο πλαίσιο αυτό, τη Μεγάλη Τρίτη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική απόφαση, βάσει της οποίας απαγορεύεται η διέλευση κάθε επαγγελματικού και ιδιωτικού πλοίου αναψυχής στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νήσων Σκορπιός και Σκορπίδι από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Νωρίτερα είχε ικανοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ένα ακόμα αίτημα του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, αυτή τη φορά με την οριοθέτηση του αιγιαλού στο νησί που κάποτε ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση. 

Ειδικότερα, στις 26 Απριλίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του λιμενάρχη Λευκάδας, που απαγορεύει τη διέλευση όλων των σκαφών στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, «τόσο στη δυτική, όσο και στην ανατολική είσοδο του θαλάσσιου διαύλου». Μάλιστα, για την πιστή εφαρμογή της απόφασης αυτής η εν λόγω περιοχή οριοθετείται με πλωτούς σημαντήρες ευδιάκριτου χρώματος την ημέρα και με φωτιστική πηγή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η απαγόρευση της διέλευσης έχει οκτάμηνη ισχύ (από Μάρτιο έως Οκτώβριο), με τους παραβάτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με αστικές και ποινικές ευθύνες. Οσον αφορά στο πρόστιμο για όσους τυχόν παραβιάσουν την οδηγία αυτή, ορίζεται στο ποσό των 29.347,03 ευρώ σύμφωνα με το ΠΔ 193/2001.

Most Popular