Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟ» ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ...

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟ» ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ    ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ    ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟ» ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΡΑ  &  ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ  ΚΑΙ  ΟΚΑΝΑ

    

     Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Μάρτη του 2018 μαζί με  το  ΚΙΝΑΛ και  το ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν  το νόμο 4523/18 για την νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, με στόχο να  κερδίσουν αμύθητα κέρδη μια χούφτα επιχειρηματίες- έμποροι θανάτου και να  ανοίξει  ο δρόμος για  την απελευθέρωση όλων των ναρκωτικών.  Τώρα η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάει ένα βήμα παραπέρα.

Στο  νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που  φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή με την στήριξη  και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) προβλέπεται η δημιουργία «Εποπτευόμενων Χώρων Χρήσης» ναρκωτικών. Δηλαδή «ειδικών» χώρων για ελεύθερη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται ακριβώς την στιγμή, που στις μεγάλες πόλεις και  κυρίως στην Αθήνα επενδύονται τεράστια κεφάλαια για ξενοδοχειακό τουρισμό και θέλουν να «εξαφανίσουν» τους χρήστες, ώστε να μην χαλάει η «μόστρα» των πόλεων.

Η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων της αποδοχής και  διαχείρισης της τοξικοεξάρτησης, είναι κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζει ως «κόστος» την πρωτογενή πρόληψη των  παιδιών μας και επιχειρούν να μας πείσουν ότι το σοβαρό αυτό πρόβλημα είναι «φυσικό  φαινόμενο» και πρέπει ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει η απανθρωπιά τους !

     Το πρόβλημα της χρήσης  ναρκωτικών είναι πολυπαραγοντικό. Οι αντιλαϊκές πολιτικές που υποβάθμισαν ραγδαία της συνθήκες ζωής των λαϊκών οικογενειών, η  τεράστια ανεργία, η απομόνωση  της  νεολαίας, η αποθέωση του ατομικισμού και  τα πολιτιστικά σκουπίδια και πρότυπα όπως η ναρκω κουλτούρα που προωθεί το καπιταλιστικό σύστημα  μέσα από τους  μηχανισμούς του, η εμπορευματοποίηση του πολιτισμού, του αθλητισμού, της κοινωνικής ζωής, τα αμύθητα κέρδη των επιχειρήσεων που παράγουν,  εμπορεύονται και διακινούν  το θάνατο   είναι μερικοί από τους παράγοντες που δημιουργούν και επιτείνουν  το  πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης.

     Αποτελεί πρόκληση για το λαό και τη νεολαία, οι «ηθικοί» αυτουργοί που παράγουν με τις απάνθρωπες πολιτικές τους το  πρόβλημα υποκριτικά να  αναφέρουν πως είναι ζήτημα διαχείρισης και μόνο!

Μέσα από «επιστημονικοφανείς» αναλύσεις, προβάλλοντας ως «τη μόνη ρεαλιστική λύση»  τη διαχείριση του σοβαρού αυτού προβλήματος, στο πλαίσιο της κατεύθυνσης της ΕΕ για «μείωση της βλάβης», χωρίς να ψελλίζουν το παραμικρό για τις αιτίες που το δημιουργούν διότι θα αποκαλυφθεί η διαχρονική ενοχή τους,  στοχεύουν στα εξής:

  • Να υπονομεύσουν το κίνητρο για τη θεραπεία χιλιάδων ανθρώπων όταν παρά τα τεράστια προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα έχουν να επιδείξουν αποτελεσματικότητα με ποσοστά επιτυχίας πάνω από 70%.
  • Να «αλώσουν» συνειδήσεις και να κάμψουν τις αντιδράσεις απέναντι σε ένα «σύνθετο» πρόβλημα ώστε η κοινωνία να το αποδεχθεί ως φυσιολογικό και να μάθει να ζει με αυτό.
  • Να οδηγήσει στον «καιάδα» νέους ανθρώπους τοξικοεξαρτόμενους, «φωτογραφίζοντας» τους ως «καμένο χαρτί» που δεν αξίζει να παλέψουν για τη ζωή τους.

Επειδή η ζωή όμως είναι  «πεισματάρικη», τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά στις χώρες της ΕΕ όπου δημιουργήθηκαν τέτοιοι «Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης». Τα επίσημα στοιχεία από τη χώρα της ΕΕ, την Ολλανδία  με τα περισσότερους ΧΕΧ, 45 τον αριθμό, καταγράφουν σταθερή αύξηση της χρήσης  ηρωίνης και λόγω της δημιουργίας αυτών των χώρων μειώθηκε η τάση ένταξης των  χρηστών σε προγράμματα απεξάρτησης.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ προς όφελος των ισχυρών, το ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ στραγγαλίζονται οικονομικά, αντιμετωπίζουν  τεράστια προβλήματα σε προσωπικό, υποβαθμίζονται διαχρονικά.  Στόχος είναι να παραδοθεί και αυτός ο τομέας σε ιδιώτες και  ΜΚΟ, με σκοπό να παρέχουν   αποσπασματικές   δράσεις για τους χρήστες. Γι’ αυτό και  στο νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση  προβλέπεται  «η χορήγηση   άδειας  ίδρυσης λειτουργίας συμβουλευτικών σταθμών, θεραπευτηρίων  κτλ  σε ιδιώτες και ΜΚΟ».

     Καλούμε όλες τις λαϊκές οικογένειες και πρώτα από όλους, τους συναδέλφους υγειονομικούς,  τα σωματεία , τους συλλόγους γονέων και παιδιών να καταδικάσουμε τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟ «ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟ» ΘΑΝΑΤΟ, ΟΧΙ  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΝΑΙ  ΣΤΗ  ΖΩΗ !

Το Δ.Σ

Most Popular