Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ«Ορφέας» Λευκάδας – Η Λευκάδα εμπνέει καλλιτέχνες

«Ορφέας» Λευκάδας – Η Λευκάδα εμπνέει καλλιτέχνες

Την Κυριακή, 22 Μάιου 2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 3ης Έκθεσης Ζωγράφων Λευκάδας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του «Ορφέα» Λευκάδας για την Ένωση της Επτανήσου με τη μητέρα Ελλάδα σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και το Δήμο Λευκάδας.

35 Λευκαδίτες καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους στην αίθουσα τέχνης «Θ. Στάμος» και αποδεικνύουν ο κάθε ένας με τη δική του ξεχωριστή πινελιά το μεγάλο κεφάλαιο που διαθέτει η Λευκάδα στο πολιτισμό και τις τέχνες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ορφέα» εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις Αρχές για την άψογη συνεργασία και στήριξη των εκδηλώσεων του Ομίλου, σε όλους του ταλαντούχους ζωγράφους που συμμετέχουν στην έκθεση με τα αξιόλογα έργα τους και στους φίλους και λάτρεις της «Λευκαδίτικης παλέτας» που παραβρεθήκαν στην έκθεση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε τοσυμβούλιοστο Σωτήρη Θεριανό, ένα από τους σημαντικότερους ζωγράφους της Λευκάδας και σταθερό φίλο του Ομίλου ο οποίος επιμελείται την έκθεση καλλιτεχνικά και τεχνικά.

Την έκθεση τίμησαν με τη παρουσία τους ο βουλευτής Λευκάδας κος Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κος Κτενάς και ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Καλός. Όλοι συνεχάρησαν τους δημιουργούς για τα εξαιρετικά τους έργα και εξήραν άλλη μια φορά την πολύπλευρη κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του «Ορφέα» στην Λευκάδα ο οποίος οργανώνοντας αυτή την έκθεση ζωγραφικής δημιουργεί έναν σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας και έκφρασης για καλλιτέχνες της Λευκάδας οι οποίοι μπορούν να είναι πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα.

Το ΔΣ

Διάρκεια έκθεσης: έως 29 Μαΐου 2022.

Ωράριο:πρωί από 11.00 έως 13.00 και απόγευμα 19.00 έως 22.00

Most Popular