Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΚΑΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το Αναπτυξιακό Συνέδριο της ΝΔ «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης» στην...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Αναπτυξιακό Συνέδριο της ΝΔ «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης» στην Κέρκυρα

Με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Αναπτυξιακού συνεδρίου της ΝΔ για τα Ιόνια Νησιά.
Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν τέσσερις ενότητες που αφορούσαν τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον Πρωτογενή Τομέα, παρουσία των αντίστοιχων Τομεαρχών του κόμματος.

 

– Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του χαρακτηρίζοντας κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα αυτή που περνάμε, επισημαίνοντας ότι στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων.
– Καταδίκασε τον προπηλακισμό του Γιάννη Μπουτάρη από «ακραία στοιχεία» σημειώνοντας ότι δεν μπορούμε να επιβάλουμε τις απόψεις μας με τη βία, για να θυμίσει τη στάση που δείχνει η κυβέρνηση κατά την είσοδο του Ρουβίκωνα σε δημόσια κτήρια.
– Υποστήριξε ότι καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει, «το 2020 θα δεχθούμε τα απόνερα της διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Καμμένου» είπε, τονίζοντας ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση με προγράμματα μακριά από υπερπλεονάσματα και μείωση της φορολόγησης που θα προκύψει από αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών.
-Αναφέρθηκε στον Τουρισμό ο οποίος όπως είπε χρειάζεται χωροταξική ανάπτυξη. Η μείωση της έλευσης των κρουαζιεροπλοίων θα πρέπει να σταματήσει.
-Η εικόνα των απορριμμάτων, σημείωσε, χαλάει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Κέρκυρας επιρρίπτοντας ευθύνες σε κυβέρνηση, Δήμο και Περιφέρεια που ανέστειλαν το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης ΣΔΙΤ το οποίο πρέπει να επαναδημοπρατηθεί. Ως προς το μεσοδιάστημα, δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να μελετήσουν μια αξιόπιστη λύση την οποία και θα παρουσιάσουν σύντομα στους Κερκυραίους.
Υποσχέθηκε στήριξη των οδικών υποδομών και λειτουργία 13 ΔΥΠΕ καθώς και υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας.
-Κατέληξε με ένα εκλογικό σχόλιο, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ θα κερδίσει όλες τις μονοεδρικές περιοχές, θα αυξήσει τα ποσοστά της στους υπόλοιπους νομούς και όταν γίνουν οι εκλογές, θα βρεθεί με ακόμη περισσότερους φίλους της στο νησί.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββάδας, αναφερόμενος στα έργα των οδικών συνδέσεων προς τα νησιά μας και συγκεκριμένα της Αμβρακίας οδού προς το Άκτιο αλλά και περαιτέρω η διπλή οδική σύνδεση Βόνιτσας – Λευκάδας και Ακτίου – Αγίου Νικολάου και το θέμα της ζεύξης στη Λευκάδα.

Προσκεκλημένος παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ και πρόεδρος του επιμελητηρίου Λευκάδας κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα για την φορολογία που πλήττει τις επιχειρήσεις.

Most Popular