Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟι σωματικές βλάβες πώς αποζημιώνονται από την ΔΕΔΔΗΕ; Μια ώρα χτυπημένη ηλικιωμένη...

Οι σωματικές βλάβες πώς αποζημιώνονται από την ΔΕΔΔΗΕ; Μια ώρα χτυπημένη ηλικιωμένη μόνη της στα σκοτάδια. Πρώτες βοήθειες με φακό

Μετά την διαβολοβδομάδα που περάσαμε στο νησί μας με τις διακοπές ρεύματος εκτός της κακοκαιρίας και του απαγορευτικού… μετά από τα χιλιάδες τηλεφωνήματα και τις παρεμβάσεις δημοτών προς όλες τις αρχές (Δήμαρχο, βουλευτή περιφέρεια)…μετά τις αναρτήσεις απελπισίας πολιτών και άρθρα στα Μ.Κ.Δ και στα τοπικά site, κάποιοι επιτέλους αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αποκαταστάθηκε. (Να μην το ματιάσω γιατί πριν από λίγο άρχισε να φυσάει ξανά)

Και όλα αυτά αμέσως μετά τις υπέρογκες αυξήσεις της ΔΕΗ στον ταλαιπωρημένο Έλληνα.

Τότε ευαισθητοποιείται και η ΔΕΔΔΗΕ την οποία εμείς πληρώνουμε χρόνια ολόκληρα, όσα και μας αγνοεί, προκειμένου να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τις υπηρεσίες της να μας αποζημιώσει για τις ζημιές και να μας καθησυχάσει ότι ΄θα μας βάλει κι εμάς στο χάρτη.

Για πρόκληση σωματικών βλαβών που προκλήθηκαν από το ξαφνικό σκοτάδι ποιος και πότε θα μας αποζημιώσει;

Για να γίνω πιο σαφής. Η μάνα μου , 80 ετών εκείνη την στιγμή (την δεύτερη φορά που κόπηκε το ρεύμα στις 7 του μήνα) ήταν μόνη στο σπίτι και το σκοτάδι την βρήκε την ώρα που σηκώνονταν από την καρέκλα της κουζίνας.

Για μία ώρα περίπου χτυπημένη και πεσμένη στο δάπεδο φώναζε βοήθεια. Η κακοκαιρία έξω δεν άφηνε τη φωνή της να περάσει τους τοίχους. Μέχρι που την άκουσε ένας γείτονας και μας ειδοποίησε. Μέσα στα σκοτάδια της προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες ώσπου να έρθει η γιατρός η οποία με το φως του κινητού της λάμπας και του φακού προσπαθούσε να την εξετάσει.Αν και η ίδια έκρινε ότι πρέπει να μεταφερθεί εμείς παίρνοντας την ευθύνη δεν το ρισκάραμε. Είχε 8 μποφόρ εκείνη τη στιγμή. Η μάνα μου τελικά απέφυγε την διάσειση, όμως έσπασε το χέρι της σε δυο σημεία. Την επόμενη μέρα πάλι σκοτάδι μέχρι το μεσημέρι όπου την βγάλαμε έξω. Δεν θα σας κουράσω με άλλες περιγραφές. Κάντε εικόνα αυτό το γεγονός και , ας μας κάνει όλους να σκεφτούμε, τι θα μπορούσε να έχει συμβεί, και σε πόσους ακόμα ανθρώπους.(ηλικιωμένους ή όχι, εργάτες παιδιά κτλ.)

Ρωτάω λοιπόν την ΔΕΔΔΗΕ.

Πως θα μας αποζημιώσει; Η απάντηση θαρρώ πως είναι εύκολη. «Κάντε μήνυση»με ότι αυτό συνεπάγεται. Μια δύσκολη, κοστοβόρα και χρονοβόρα περιπέτεια στην οποία δεν έχουμε το κουράγιο και την οικονομική άνεση να μπούμε. Έτσι η ΔΕΔΔΗΕ και κάθε υπεύθυνος θα την γλυτώσει. Εκτός και αν υπάρχει άλλη διαδικασία για τις σωματικές βλάβες που δεν γνωρίζω και θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω. Πέρα λοιπόν από τις υλικές ζημιές που δεν τις υποτιμώ καθόλου, προς θεού, υπάρχουν και πιο σοβαρά ζητήματα

Ίσως με την βοήθεια του δήμου που προτείνω σαν μέτρο πίεσης να καταθέσει εκ μέρους όλων των δημοτών αγωγή για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες.

Να δείτε για πότε ασχολούνται με το Μεγανήσι, που το θυμούνται όταν πλέον είναι αργά ή όταν ζητάνε την ψήφο του. Από τον Δήμαρχο μέχρι τον βουλευτή. Η συγκεκριμένη ζημιά μετράει πάνω από 10 χρόνια. Γίνονται μόνο μπαλώματα. Την αποκατάσταση δικτύου την πληρώνουμε σε κάθε λογαριασμό.

Η ΔΕΔΔΗΕ από την άλλη σε κάθε βλάβη του εσωτερικού δικτύου παρότι είναι πληρωμένη και υποχρεωμένη να έρθει στο νησί, χρεώνει τον δήμο με δρομολόγια είτε με φερι μποτ είτε με το σκάφος για να μπει στο νησί επικαλούμενη πάντα το ίδιο:» Δεν έχουμε χρήματα» «δεν έχουμε προσωπικό». Εννοείται ότι προηγούνται τα άλλα χωριά και οι πόλεις της Λευκάδας. Ο Δήμος πάντα ανταποκρίνονταν σε αυτή την εκμετάλλευση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημότες. (Ας με διαψεύσουν οι αντιδήμαρχοι)

Την καλοκαιρινή περίοδο έχουμε το άλλο φαινόμενο.Κόβουν το ρεύμα απροειδοποίητα και για ώρες για προγραμματισμένες εργασίες σε νεόκτιστες οικοδομές. Επιχειρήσεις και νοικοκυριά στον αέρα.( Έχει διαμαρτυρηθεί έντονα εγγράφως και ο σύλλογος επαγγελματιών στο παρελθόν)

Ποιος φταίει πραγματικά για όλα αυτά; (κάποτε έφταιγε ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι θυμάμαι)

Για μένα οι υπεύθυνοι πρώτα από όλα είμαστε εμείς που δεν αντιδράμε ομαδικά προς κάθε κατεύθυνση και κάθε υπεύθυνο ξεκινώντας από τον εκάστοτε αιρετό που μας εκπροσωπεί στον δήμο στην Βουλή και στην περιφέρεια. Η μόνη λύση είναι η πίεση με κάθε μέσο θεμιτό και νομικό, για την αποκατάσταση του δικτύου.Κανείς δεν λέει ότι ο δήμαρχος κόβει το φως. Εχει όμως την ευθύνη ,όπως την είχαν και όλοι οι παλιότεροι δήμαρχοι να επέμβει για να λύσει το πρόβλημα .Όλοι γνωρίζουμε την παλαιότητα του δικτύου . Βιώνουμε όμως και την αδιαφορία της εταιρείας παροχής ηλ.ρεύματος για το νησί μας χρόνια τώρα. Όπως βιώσαμε εκ του αποτελέσματος πάντα, και την αδιαφορία των όλων εκλεγμένων αιρετών μας .

Σε καμία περίπτωση όμως δεν φταίνε οι εργάτες που εκτελούν εντολές και παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για το καθήκον, και οι πολίτες που έχουν άγιο ευτυχώς και τους φυλάει. Ώς πότε δεν ξέρω…

Και κάτι τελευταίο. ΣΟΣ Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο βγάλτε ένα ποσό για προμήθεια γεννήτριας στο κεντρικό ιατρείο στο Κατωμέρι. Θα σώσει ζωές και είναι πιο χρήσιμη από οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή.

Δεν τιμάει εξάλλου κανέναν μας στην «Μύκονο του Ιονίου» το 2022 απέναντι από τον Μεγιστάνα του Σκορπιού Ριμπολόβλεφ και τις τεράστιες επενδύσεις ο γιατρός να ράβει ασθενή με το κινητό του και άνθρωποι που χρειάζονται οξυγόνο να κινδυνεύουν.

 

πηγή:meganisilife.wordpress.com

Most Popular