Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΚΑΟι Λευκαδίτες υπερασπίζονται το Κάστρο τους! Πρωτοφανές συλλαλητήριο χθες

Οι Λευκαδίτες υπερασπίζονται το Κάστρο τους! Πρωτοφανές συλλαλητήριο χθες

Ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λευκάδας συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 600 κατοίκων κάθε ηλικίας, φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα για την ιδιωτικοποίηση της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου, με επίκεντρο την παραλία, το Τουριστικό Περίπτερο και τα κτίρια του παλιού συνεταιρισμού οινοπαραγωγών του νησιού, του λεγόμενου ΤΑΟΛ.

Οι εκφοβιστικές αγωγές που άσκησε η εταιρεία NOTION που διεκδικεί την περιοχή εναντίον δύο πολιτών που εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση, όπως και τα εξώδικα και η προσφυγή της εταιρείας στην αποκεντρωμένη διοίκηση εναντίον του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου επειδή «τόλμησαν» να συζητήσουν το θέμα όπως απαιτούσε μια σημαντική μερίδα των κατοίκων της Λευκάδας, κινητοποίησε χθες, σαββατόβραδο, ένα μεγάλο πλήθος Λευκαδιτών και…. Λευκαδολατρών που πορεύτηκαν από τον Αγιο Μηνά προς την κεντρική πλατεία.

«Στη Λευκάδα θα νικήσει η δημοκρατία, όχι αγωγές μηνύσεις και τρομοκρατία», «Όχι στην ιδιωτικοποίηση, το Κάστρο ανήκει στον λαό» και το πιο βιωματικό «Τα πρώτα μας τα μπάνια τα κάναμε εκεί…» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν στο συλλαλητήριο. Διοργανωτές και συμμετέχοντες σχεδόν όλοι οι συλλογικοί φορείς του νησιού: Η Πρωτοβουλία για τη διάσωση του Κάστρου, η συλλογικότητα Ελεύθερες Παραλίες, η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας, η Πρωτοβουλία Αγροτών Λευκάδας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο ΠΕΣ Αγ. Νικήτα, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Εξάνθειας, Καλαμιστίου, Μελάνυδρος Νεοχωρίου, Απόλπαινας, η Νέα Χορωδία Λευκάδας, το Εργατικό Κέντρο, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου κ.α.

Το κίνημα των κατοίκων της Λευκάδας φέρνει τη δημοτική αρχή του νησιού προ δύσκολων, αλλά αναπόδραστων αποφάσεων για το μέλλον της αμφιλεγόμενης ιδιωτικοποίησης, εναντίον της οποίας άλλωστε εκκρεμούν και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

πηγή

Most Popular