Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΚΑΟι επιτυχόντες του 82ου Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ» από την Λευκάδα

Οι επιτυχόντες του 82ου Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ» από την Λευκάδα

Inveria.gr 1/19/2022 09:45:00 π.μ.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε χθες τα ονόματα των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό  “ΘΑΛΗΣ” που διεξήχθη στις 5/11/2021. Δύο μαθητές σχολείων του Νομού Λευκάδας πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση του διαγωνισμού. Πρόκειται για την ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ η οποία διακρίνεται για τρίτη χρονιά (Β΄ Λυκείου Μουσικού Σχολείου) αλλά και στον ΤΣΑΡΑΓΚΛΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ πρώην μαθητή του Μουσικού Σχολείου και νυν του Πειραματικού Δεύτερου Λυκείου

Φέτος, όπως και πέρυσι λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19, δεν θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”. Κατά συνέπεια οι 2  μαθητές από τη Λευκάδα και τα υπόλοιπα παιδιά από τις άλλες περιοχές της χώρας θα λάβουν απευθείας μέρος στην 3η και τελική φάση, που είναι η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης”, διαγωνισμός που θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι από τον ” Αρχιμήδη” θα επιλεγούν τα μέλη των Εθνικών Ομάδων Μαθηματικών που θα κληθούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα στους διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς που ακολουθούν.

Most Popular