Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΚΑΟικογενειακή σχέση εργασίας στον Σκλαβενίτη: «Μακάρι να ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα»

Οικογενειακή σχέση εργασίας στον Σκλαβενίτη: «Μακάρι να ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα»

Από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο αιφνίδιος θάνατος του Στέλιου Σκλαβενίτη, τα social media δεν γέμισαν μόνο με την “είδηση”. Γέμισαν και με μηνύματα αποχαιρετισμού στον αδικοχαμένο επιχειρηματία. Μηνύματα κυρίως από εργαζόμενους της εταιρίας “Σκλαβενίτης”.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως σε ηλικία μόλις 54 ετών ο Στέλιος Σκλαβενίτης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής (01.04.2018). Πολλοί ήταν εκείνοι που θα ήθελαν να είναι ένα (κακόγουστο) πρωταπριλιάτικο αστείο. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι.

«Καλό παράδεισο» γράφουν πολλοί στα μηνύματά τους. Και είναι σίγουροι πως ο Στέλιος Σκλαβενίτης, θα τον έχει. Είναι μια ακόμα απόδειξη της σχέσης που είχαν οι ιδιοκτήτες της εταιρίας Σκλαβενίτης με τους υπαλλήλους.

Σκλαβενίτης-εργαζόμενοι, μια σχέση οικογενειακή

Η εταιρία Σκλαβενίτης φημίζεται για τις οικογενειακές σχέσεις με τους εργαζόμενούς της.

Παρά την οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών, η επιχείρηση δεν έκανε μείωση μισθών ούτε και μαζικές απολύσεις. Είχε επιλέξει να μην ανοίγει τα καταστήματά της τις Κυριακές που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά. Ενίσχυσε, έτσι, τις σχέσεις της με το εργατικό δυναμικό της.

Όταν το καλοκαίρι του 2015 επιβλήθηκαν τα capital controls, η Σκλαβενίτης είχε κάνει μια, τουλάχιστον πρωτοποριακή, κίνηση: είχε αποφασίσει να πληρώσει άμεσα με μετρητά τους εργαζόμενούς της. Για να μην τους αναγκάσει να περιμένουν στις τράπεζες ή στις ουρές των ΑΤΜ.

Υπάρχει και κάτι άλλο που για πολλούς δεν θεωρείται τυχαίο: οι περισσότεροι εργαζόμενοι ταυτίζουν τον εργασιακό τους βίο με την οικογένεια και πολλά στελέχη αναδείχθηκαν μέσα από την εταιρία και ανέλαβαν θέσεις ευθύνης.

 

 

 http://www.pronews.gr

Most Popular