Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕ ΔΡΟΜΟ 800μ ΚΑΙ...

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕ ΔΡΟΜΟ 800μ ΚΑΙ Kids’ Athletics.

1011ή 23/10/2016, ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας και με αφορμή την έναρξη του τμήματος στίβου Ορεινής Λευκάδας, διοργάνωσε μαθητικό αγώνα δρόμου 800μ για παιδιά Δημοτικού. Στον αγώνα συμμετείχαν παιδιά από το σχολείο της περιοχής αλλά και μικροί αθλητές  από όλες της Ακαδημίες του Γυμναστικού. Αφετηρία και τερματισμός ορίστηκε η κεντρική πλατεία της Καρυάς και εξελίχθηκε σε παραδοσιακά σοκάκια  του χωριού.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ηλικιακές ομάδες, (Α’ – Β’ – Γ’ Δημοτικού και Δ’ – Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού) και απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής σε όλα τα παιδιά, καθώς και μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας. Ο σύλλογος προσέφερε νερά και χυμούς.

Για την ιστορία, στη μικρή κατηγορία πρώτος τερμάτισε ο Μάριος Μεσσήνης από το τμήμα της Λευκάδας, δεύτερος ο Γιώργος Χατζητάκης  από το τμήμα του Νυδριού και Τρίτη η Χριστίνα Κατωπόδη επίσης από το τμήμα της Λευκάδας. Στη μεγάλη κατηγορία, πρώτη τερμάτισε η Ειρήνη Ρεκατσίνα από το τμήμα Ορεινής Λευκάδας (φέτος εντάχθηκε στο τμήμα της Λευκάδας), δεύτερος ο Νικηφόρος Κατωπόδης από το τοπικό σχολείο και τρίτος ο Άγγελος Μάλφας επίσης από το τμήμα της Λευκάδας.

Μετά το πέρας του αγώνα, οι μικροί αθλητές έλαβαν μέρος και σε παιχνίδια Kids’ Athletics, που περιλάμβαναν άλματα και ρίψεις και πραγματοποιήθηκαν εγγραφές, οι οποίες βέβαια συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο αγώνας εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό του συλλόγου που προβλέπει έναν αγώνα για τους αθλητές  των Ακαδημιών ανά μήνα.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τους παράγοντες του πολιτιστικού συλλόγου «Απόλλων» Καρυάς για τη βοήθεια που πολλές φορές μας έχουν προσφέρει απλόχερα, καθώς και τον κο Θανάση Κατωπόδη που παραβρέθηκε και βιντεοσκόπησε την εκδήλωση.

 

Most Popular