Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΞεκίνησαν οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης

Ξεκίνησαν οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης

dscn6770Έγινε η αρχή!

Η 1η κατασκηνωτική περίοδος παιδιών πρώτης σχολικής ηλικίας (03 – 06.07.2016)

Στις 3 Ιουλίου 2016 άνοιξε για φέτος η αυλαία των Εκκλησιαστικών Μαθητικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης «Η Φανερωμένη».

Με την κατασκηνωτική περίοδο των παιδιών της πρώτης σχολικής ηλικίας, εκείνων δηλαδή που θα φοιτήσουν στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, κυριολεκτικά έγινε η αρχή! Για πρώτη φορά στις Κατασκηνώσεις μας διοργανώνεται πρόγραμμα για τόσο μικρά παιδιά και, κατά κοινή ομολογία γονιών, υπευθύνων και παιδιών, άξιζε τον κόπο!

Η ζωντάνια και ο αυθορμητισμός των μικρών παιδιών συναντήθηκαν με τη φροντίδα και την αγάπη των μεγαλυτέρων, που για πρώτη φορά διακόνησαν υπεύθυνα στην Κατασκήνωση ως στελέχη. Με τη Χάρη του Θεού, λοιπόν, και την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, είκοσι πέντε λιλιπούτειοι κατασκηνωτές χάρηκαν την ομαδική ζωή μέσα στη φύση, μέσα στην αγκαλιά της Παναγίας μας.

Εκκλησιάστηκαν, έπαιξαν, τραγούδησαν, συμμετείχαν σε μουσικά, θεατρικά και παιδαγωγικά παιχνίδια, έβαλαν κανόνες στην κοινή τους ζωή, έστρωσαν το κρεβάτι και περιποιήθηκαν τη σκηνή τους, χάρηκαν το αυτοσχέδιο λουνα-παρκ και το παιχνίδι του δάσους, ζύμωσαν πρόσφορα, κατασκεύασαν πήλινα λιβανιστήρια, γνώρισαν βιωματικά την Πίστη μας! Με ένα λόγο, ωφελήθηκαν πολλαπλά!

Θεού θέλοντος, την επόμενη χρονιά αξίζει να διαρκέσει η Κατασκήνωση των μικρότερων παιδιών περισσότερες μέρες, γιατί…

Αξίζει να ζούμε μαζί Του!

Αξίζει να ζούμε μαζί!

Λευκάδα, 9 Ιουλίου 2016

(Από την Επιτροπή Λειτουργίας των Κατασκηνώσεων)

Most Popular