Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ανακοίνωση Για την διακοπή της  κυκλοφορίας των...

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ανακοίνωση Για την διακοπή της  κυκλοφορίας των οχημάτων στον δρόμο Αγ. Νικόλα – Λευκάδα “H διευκόλυνση της αναδόχου εταιρείας δεν μπορεί να γονατίσει ένα ολόκληρο νησί. Η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια αδιέξοδη και άδικη πολιτικής.”

 

 

Σε συνέχεια της από 9-12-2022 ανακοίνωσή μας, η οποία έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα οδικής επικοινωνίας της νήσου Λευκάδας με την ηπειρωτική Ελλάδα λόγω των μέτρων ασφαλείας που η ανάδοχος εταιρεία εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή -Αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας και κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης Λευκάδας στα εμπλεκόμενα τμήματα» είχε ενημερώσει και έκανε πράξη από την 9η Ιανουαρίου 2023 με τις τρίωρες διακοπές κυκλοφορίας στην περιοχή Αγίου Αντωνίου. Επανερχόμαστε,  δηλώνοντας ότι το έργο ναι μεν είναι αναπτυξιακό αλλά δεν επιτρέπεται η υλοποίηση του να πνίξει την οικονομική και εμπορική δραστηριότητα της Λευκάδας, οφείλει να σεβαστεί τους πολίτες της Λευκάδας .

Η προτεινόμενη εναλλακτική οδική διαδρομή σύνδεσης της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία κατά την διάρκεια των τρίωρων διακοπών κυκλοφορίας διέλευσης είναι ακατάλληλη αφού ο δρόμος είναι στενός και επικίνδυνος.

Η προτεινόμενη εναλλακτική οδική διαδρομή σύνδεσης της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία κατά την διάρκεια των τρίωρων διακοπών κυκλοφορίας είναι λύση που απαιτεί περισσότερο χρόνο για τον Λευκαδίτη, τον επισκέπτη, τις εταιρείες εφοδιασμού και την κυκλοφορία μεγαλύτερων οχημάτων αλλά έχει σαφώς μικρότερο οικονομικό κόστος  για την ανάδοχο εταιρεία. Με άλλα λόγια το Υπουργείο, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει τα συμφέροντα και όχι τον πολίτη. Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η διασφάλιση κερδών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

H διευκόλυνση της αναδόχου εταιρείας δεν μπορεί να γονατίσει ένα ολόκληρο νησί. Η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια αδιέξοδη και άδικη πολιτικής.

Η κυβέρνηση οφείλει να προτείνει λύση η οποία δεν θα πνίξει την οικονομική και εμπορική δραστηριότητα της Λευκάδας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Most Popular