Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝέο Νοσοκομείο: Ζήσε Μαΐ μού να φας τριφύλλι (Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ...

Νέο Νοσοκομείο: Ζήσε Μαΐ μού να φας τριφύλλι (Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας)

neo-nosokomeio-620x330Αναδείξαμε το ζήτημα της εκτέλεσης του έργου αναφορικά με τη κατασκευή του νέου Νοσοκομείου, γιατί θεωρούμε ότι είναι μείζον και αφορά το σύνολο των κατοίκων του νησιού. Προσπαθήσαμε στη τοποθέτησή μας να κινηθούμε στα πλαίσια της πολιτικής ευπρέπειας και να εστιάσουμε στην ουσία της υπόθεσης.

Με χαρά διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος Λευκάδας ένιωσε την ανάγκη να τοποθετηθεί εκ’ νέου, ώστε να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με τα αίτια των αρρυθμιών που παρατηρούνται στο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και που καθιστούν αμφίβολη την έγκαιρη παράδοση του έργου.

Επί της ουσίας όμως τί μας είπε; Μας είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η 3η τροποποίηση της μελέτης  που αφορά τις αναγκαίες εργασίες κατασκευής των έργων υποδομής  και ότι προσδοκά αυτή τη φορά η αρμόδια αρχή να την κάνει δεχτή, ώστε να εγκριθεί το ποσό χρηματοδότησης που απαιτείται, να ενταχθεί αυτό το ποσό στο προϋπολογισμό του Δήμου, για να μπορέσει τελικά ο Δήμος να προκηρύξει τον προβλεπόμενο διαγωνισμό.

Σε απλά ελληνικά, για να γίνει κατανοητό το ζήτημα ακόμα και από τους μαθητές που ετοιμάζονται φέτος να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις, ο Δήμος Λευκάδας μας ενημέρωσε ότι από τον Ιούνιο του 2015, έδωσε δύο φορές εξετάσεις και απέτυχε. Ελπίζει, ότι την τρίτη φορά θα σταθεί πιο τυχερός και θα περάσει στις εξετάσεις.

Σκεπτόμενοι το δημόσιο συμφέρον και αναλογιζόμενοι την σημασία που έχει αυτό το έργο για όλους τους πολίτες της Λευκάδας, χωρίς πραγματικά καμία διάθεση ειρωνείας, ελπίζουμε αυτή τη φορά να τα καταφέρει και το έργο τελικά να παραδοθεί στην ώρα του.

Most Popular