Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΜονοπάτια Αλληλεγγύης- Διεθνές σεμινάριο για την ομαδική ποδηλασία "Social A.C.T- Active Cycling...

Μονοπάτια Αλληλεγγύης- Διεθνές σεμινάριο για την ομαδική ποδηλασία “Social A.C.T- Active Cycling Team”

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Sport, τα  Μονοπάτια Αλληλεγγύης διοργάνωσαν ένα στρατηγικό έργο για την ομαδική ποδηλασία με τίτλο “Social A.C.T- Active Cycling Team”, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των πρακτικών της ομαδικής ποδηλασίας για τους παρακάτω σκοπούς:

Ανάδειξη της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς των κοινοτήτων μας, ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και ανάπτυξη δεσμών μεταξύ πολιτών διαφορετικών γενεών. Το πρόγραμμά περιέλαβε 5 αθλητικούς/ πολιτιστικούς οργανισμούς, ομοσπονδίες/ιδρύματα από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

Ως μέρος αυτού του έργου, οργανώσαμε από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2021 σε συνεργασία με τον οργανισμό  από τη Μούγλα της Τουρκίας  “ENVERÇEVKO” ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για 30 νέους που ενδιαφέρονται για την ομαδική ποδηλασία, προκειμένου να γίνουν φορείς πρωτοβουλιών ποδηλασίας.

Στόχος είναι η υλοποίηση πολλών ομαδικών δραστηριοτήτων ποδηλασίας και εκδηλώσεων στις κοινότητά τους για τους συμπολίτες τους και δη τα άτομα με λιγότερες ευκαιρίες. Κατά τη διάρκεια αυτού του σεμιναρίου ανέπτυξαν τεχνικές και παιδαγωγικές δεξιότητες σχετικά με τη σύλληψη, την προετοιμασία, την εφαρμογή και την αξιολόγηση διαφορετικών τύπων ποδηλασίας σε ομάδες. Ασκήθηκαν στην ομαδική ποδηλασία και συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους των τοπικών αρχών και ιδρυμάτων (με τον Δήμαρχο, τον Νομάρχη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Μούγλας),  για να συζητήσουν σχετικά με την ανάπτυξη της ποδηλασίας  και να ενθαρρύνουν ποδηλατικές πρακτικές.

Μετά από αυτό το σεμινάριο αναμένουμε επίσης να δημιουργήσουμε έναν οδηγό-εργαλείο για να βοηθήσουμε και να ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες μας, ώστε να οργανώσουν ομαδικές δραστηριότητες ποδηλασίας στις χώρες τους.

Περισσότερες από 15 ομαδικές πρωτοβουλίες ποδηλασίας θα διοργανωθούν από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης και από τους συνεργάτες μας τους επόμενους 6 μήνες.

Most Popular