Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ...

ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

καββαδαςΜόνιμη λύση στο πρόβλημα στέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

Ο κ. Καββαδάς στην ερώτησή του καταγράφει την ακαταλληλότητα του κτηρίου το οποίο δεν διαθέτει  τη στοιχειώδη διευκόλυνση για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών του Νησιού, ειδικά των ηλικιωμένων, ενώ παράλληλα δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για την εύκολη πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Επιπλέον, όπως σημειώνει ο βουλευτής, στο κτίριο δεν τηρούνται κανόνες πυροπροστασίας, οι χώροι κράτησης δεν είναι επαρκείς, δεν υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης για τα υπηρεσιακά οχήματα, καθώς και δεν υπάρχουν έξοδοι διαφυγής σε έκτακτες περιπτώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, και προκειμένου να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τη στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ο βουλευτής τονίζει ότι «υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης οικοπέδου εντός του δημοσίου ακινήτου με Αριθμό Βιβλίου Καταχώρησης (Α.Β.Κ.) 75 – Παλιές Αλυκές Λευκάδας, για το οποίο έχουν ήδη κατατεθεί αιτήματα παραχώρησης τμημάτων του από τοπικούς φορείς προς την ΕΤΑΔ ΑΕ, νόμιμου κατόχου και εκπροσώπου του δημοσίου».

Για το θέμα αυτό ο βουλευτής συναντήθηκε και με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε., κ. Γ. Τερζάκη, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Καββαδά ότι θα αποστείλει άμεσα προς το Υπουργείο Οικονομικών λίστα με ακίνητα που αποδεσμεύει, στα οποία θα περιλαμβάνονται και δημόσια ακίνητα της Λευκάδας και ότι θα πρέπει το αρχηγείο της Αστυνομίας να καταθέσει σχετικό αίτημα.

Ως εκ τούτου ο κ. Καββαδάς ερωτά τον καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργό:

-εάν προτίθεται να υποστηρίξει αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προς την ΕΤΑΔ Α.Ε., για την παραχώρηση συγκεκριμένου οικοπέδου στο εν λόγω δημόσιο ακίνητο, αφού υπάρξει βεβαίως συνεννόηση και με τους λοιπούς φορείς που ενδιαφέρονται για την παραχώρηση οικοπέδων στο συγκεκριμένο ακίνητο καθώς επίσης και

-σε τι ενέργειες θα προχωρήσει για να λυθεί το θέμα της στέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας εάν δεν προκριθεί η ανωτέρω λύση.

Για το ζήτημα αυτό και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο κ. Καββαδάς έστειλε σχετική επιστολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο κ. Κ. Τσουβάλα.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Most Popular