Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΜε υπευθυνότητα ο Δήμος Λευκάδας έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες  που θωρακίζουν...

Με υπευθυνότητα ο Δήμος Λευκάδας έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες  που θωρακίζουν αποτελεσματικά την υγεία των πολιτών μας από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Με υπευθυνότητα ο Δήμος Λευκάδας έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες  που θωρακίζουν αποτελεσματικά την υγεία των πολιτών μας από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

 

Συγκεκριμένα,

 

Ενημερώθηκαν:               για την λήψη προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊoύ Covid-19 οι                                            σχολικές κοινότητες,  η ΔΕΠΟΚΑΛ, το ΚΔΑΠ καθώς και τα σώματα                                             ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμεναρχείο) και η 4η                                               ΜΣΕΠ.

 

Απολυμάνθηκαν:            τα σχολεία όλων των βαθμίδων

οι παιδικοί σταθμοί

τα αθλητικά κέντρα

το Κ.Α.Π.Η.

 

Έκλεισαν προληπτικά:  το Κ.Α.Π.Η. και το Κ.Η.Φ.Η.

 

Αναστέλλονται:               συνεδριακές εκδηλώσεις

 

Δρομολογήθηκαν:          Ενημέρωση του προσωπικού του Δήμου

Απολύμανση Μουσείου Σικελιανού, Πνευματικού Κέντρου,                                                        Αίθουσα Στάμου, Δημόσιας Βιβλιοθήκης, το μικρό κλειστό, καθώς                                            και το Διοικητήριο και τα δημοτικά καταστήματα.

Διανομή ενημερωτικού υλικού πρόληψης (αφίσες-φυλλάδια) σε                                            σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες.

 

Η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου Λευκάδας συνεδρίασε για το θέμα και τονίζει να εφαρμόζονται οι επιστημονικές οδηγίες των ειδικών για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού:

 

  1. Τακτικό πλύσιμο χεριών
  2. Όταν βήχουμε καλύπτουμε το στόμα
  3. Αποφεύγουμε χειραψίες
  4. Δεν πιάνουμε μάτια, μύτη, στόμα με ακάθαρτα χέρια
  5. Αποφεύγουμε την στενή επαφή με άτομα που έχουν συμπτώματα
  6. Σε περίπτωση εμφανίσεως συμπτωμάτων, επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό ή τον Ε.Ο.Δ.Υ.

 

Τέλος, συγκροτήθηκε επιτροπή άμεσης επέμβασης για την ειδικότερη αντιμετώπιση του θέματος, σύμφωνα με την κείμενη για το θέμα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, και με τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Most Popular