Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας του επιμελητηρίου Λευκάδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας του επιμελητηρίου Λευκάδας

Χτες το πρωί στην κεντρική αγορά της Λευκάδας,  στο ύψος της Εθνικής τράπεζας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Επιμελητήριο για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στηρίζοντας τη δράση  #cookforukraine που τελεί υπο την αιγίδα της  unicef UK  για την κάλυψη των αναγκών όσων αναζητούν ασφάλεια μακριά από τα πυρά του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και για αυτούς που δεν κατάφεραν να φύγουν.

Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα μακράς διάρκειας, θα παραδοθεί στον Ερυθρό Σταυρό, παράλληλα ο πρόεδρος του φορέα  ήρθε σε επαφή με ένα μέρος των προσφύγων  που έφτασαν στην πόλη της Λευκάδας.

Στην  υπαίθρια εκδήλωση ακούστηκε Ουκρανική μουσική, μοιράστηκαν Ουκρανικά γλυκίσματα στα παιδιά και η παραδοσιακή σούπα μπορστ που ετοίμασαν Ουκρανοί από τη κοινότητα της Λευκάδας. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο δήμαρχος Λευκάδας.

Η εκδήλωση βγηκε σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον Alpha όπου ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σ.Σκιαδαρέσης περιέγραψε την μορφή τη εκδήλωσης και ζήτησε βοήθεια για τους Ουκρανούς. Την τραγική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην εμπόλεμη Ουκρανία μετέφερε  μια ουκρανή που ήρθε πριν από λίγες ημέρες από τη Μαριούπολη όπου η οικογένεια της ήταν αποκλεισμένη σε ένα υπόγειο μέχρι πρόσφατα.

Οι Λευκαδίτες για μια ακόμη φορά αναποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προσφορά και συγκεντρώθηκαν πολλά σημαντικά πράγματα για τους συνανθρώπους μας στην Ουκρανία.

Όποιος επιθυμεί μπορεί και σήμερα να προσφέρει πράγματα στο κλειστό γήπεδο στον αγώνα μπασκετ Ολυμπιακού- Νίκης Λευκάδας

Most Popular