Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΜε επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της ''ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ' παραρτήματος Λευκάδος που έλαβε...

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της ”ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ’ παραρτήματος Λευκάδος που έλαβε χώρα στις 29/10/2018

Την 29ην Οκτωβρίου 2018, το σωματείο ”ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ” Παράρτημα Λευκάδας, τιμώντας το έπος του ’40, πραγματοποίησε στην Ι. Μ. Φανερωμένης, εκδήλωση για τα μέλη του. Στην εκδήλωση αυτή ομίλήτρια ήταν η κα. Φωτεινή Βερυκίου με θέμα ”3 ΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΟΧΙ)”.
Ετόνισε ότι ”θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία” (Κάλβος), ότι ”υπέρ την υπεροπλίαν η υπερψυχίαν” του Έλληνος φαντάρου, ότι ο ”Ελληνισμός δεν διεσώθη ειμή μετά της του Χριστιανισμού συμμαχίας” (Κ. Παπαρηγόπουλος) και ότι η πρώτη πηγή θάρρους και το πρώτο μυστικό του θαύματος του έπους του ’40, υπήρξε η συμμαχία της πίστεως του Έθνους, αρχόντων, στρατού, λαού με την δύναμη του Θεού και της Υπερμάχου Στρατηγού, την ολόφωτη σκέπη, της λαβωμένης Παναγίας της Τήνου (Άγγελος Τερζάκης).
28η Οκτωβρίου 2018. Η φωνή της Πίνδου ας ακουστεί ιδιαίτερα σήμερα, στις δύσκολες μέρες για την Πατρίδα. Το πνεύμα του ’40 ξαναζεί στους Έλληνες που αντιστέκονται και αγωνίζονται, σύμφωνα με τους στίχους του Σφυρόερα.
”Σ’ αυτή τη γή πούναι με κόκκαλα σπαρμένη, σ’ αυτή τη γη που κοιμούνται ”ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ”, στη γη με τα καλλίγραμμα βουνά, με τ’ αετώματα του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, με την Υπέρμαχη ΠΑΡΘΕΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑ, όποιοι κι αν είστε, όσοι και να ‘στε, από δω πέρα δεν περνάτε. Εμείς κρατάμε γερά ΘΕΡΜΟΠΟΥΛΕΣ”.
Ακόλούθησε συζήτηση – διάλογος μεταξύ των μελών του σωματείου.

Most Popular