Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε επιτυχία στέφθηκαν οι σημερινές εκδηλώσεις στο lefko χωριό του Επιμελητηρίου στην...

Με επιτυχία στέφθηκαν οι σημερινές εκδηλώσεις στο lefko χωριό του Επιμελητηρίου στην πλατεία παραλίας .

Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν την προγραμματισμένη Ποδηλατάδα του Φίλανδρου που είχε αφετηρία το lefko χωριό στην πλατεία της παραλίας,  οι υπόλοιπες δράσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Το παγοδρόμιο ήταν ανοιχτό από τις 11:00 το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ και όλοι μικροί μεγάλοι κάνουν τις βόλτες τους στον πάγο δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα!!!

Τα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου χωριού στολίστηκαν και πρόσφεραν πανκεικς, λουκουμάδες, ρακόμελο και φυσικά το πιο όμορφο από όλα  είναι το σπίτι του Αγίου Βασίλη. Ο οποίος  περιμένει με χαρά τους μικρούς και μεγάλους φίλους του να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο προθάλαμος του  παγοδρομίου  μεταμορφώθηκε σε ενα  Χριστουγεννιάτικο και άκρως γιορτινό μέρος , τα μέλη του Φίλανδρου ντύθηκαν με τα πρωτότυπα Αγιοβασιλάτικα σκουφάκια με τις κοτσίδες τους , κέρασαν όσους παρευρέθηκαν με τα χειροποίητα  εδέσματα που πρόσφεραν οι γονείς και στο τέλος αφού πούλησαν τους λαχνούς κάλεσαν τον Άγιο Βασίλη και τράβηξε τους λαχνούς.

Παράλληλα υπήρχε σε περίοπτη θέση ο κουμπαράς για την μικρή Αρσενία- Κατερίνα.

Στον ίδιο χώρο τα παιδιά του μουσικού σχολείου Λευκάδας κάνανε bazaar με πολύ ωραία πράγματα όπως επίσης και τα παιδιά απο το φροντιστήριο ξένων γλωσσών  ABC με αντικείμενα απο την UNICEF.

Το απόγευμα το κλαμπ  των Αρχιμαγείρων  Aττικής Acropolis έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, μαγείρεψε πολύ ωραία παραδοσιακά φαγητά και τα  πρόσφερε στον κόσμο παρέα με ζεστό κόκκινο κρασί. Η Κατερίνα Μεσσήνη έφερε επάξια εις πέρας την παρουσίαση της Χριστουγεννιάτικης γαστρονομικής γιορτής και η δική  μας μαγείρισσα  κα Όλγα Μανωλίτση αποκάλυψε ότι σύντομα θα εκδώσει βιβλίο με τις συνταγές της.

Η πλατεία της παραλίας ζωντάνεψε με Χριστουγεννιάτικη μουσική, φώτα,  μυρωδιές και γιορτινά χρώματα.

Most Popular