Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΚΑΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τα νέα προγράμματα...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

Την  Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018  πραγματοποιήθηκε   ημερίδα στο Επιμελητήριο  Λευκάδας  για τα επενδυτικό Πρόγραμμα  ” Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων”

Στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  παρουσίασαν αναλυτικά το πρόγραμμα και  απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη που σημαίνει ότι  υπάρχει ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα.

Όσον αφορά τη δράση ενίσχυσης ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων διευκρινίστηκε  ότι αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του Τουρισμού μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων. Δικαιούχοι της δράσης είναι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού και ειδικότερα επιχειρήσεις που θα συσταθούν από την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης.

Το ύψος της επιδότησης είναι από 25.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ, χρηματοδοτείται το 45% των επιλέξιμων δαπανών, ενώ στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού το ποσοστό ανέρχεται  στο 50%, σε επιλεγμένους ΚΑΔ δραστηριότητας.

Most Popular