Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε o Αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας «ΜΑΡΙΝΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ» που διοργάνωσε...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε o Αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας «ΜΑΡΙΝΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ» που διοργάνωσε ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ το διήμερο 15 & 16/10/22.

Ο αγώνας γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη που υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας. Ο νεαρός λιμενικός έπεσε νεκρός εν ώρα καθήκοντος το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του 1997, από τις σφαίρες Αλβανού κακοποιού, μετά από συμπλοκή τους στη θαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας, όταν σκάφος του Λιμενικού καταδίωκε ταχύπλοο αλβανικής συμμορίας.

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 14 σκάφη (3 από Ζάκυνθο, 1 από Ιθάκη, 2 από Πρέβεζα, 1 από Ιωάννινα, 1 από Αγρίνιο και 6 από Λευκάδα).

Ο αίολος παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις βοήθησε ώστε να διεξαχθούν και οι δύο ιστιοδρομίες και τα πληρώματα να αναχωρήσουν ικανοποιημένα με την διεξαγωγή του αγώνα, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον επόμενο χρόνο.

Να ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνδρομής τους:

  • Τη Μαρίνα Λευκάδας και Οδυσσέας Μαρίνα Μεγανησίου για τον ελλιμενισμό των σκαφών
  • Το Δήμο Μεγανησίου για την παραχώρηση του λεωφορείου για τις μετακινήσεις μας και
  • Την επιτροπή του αγώνα (Θανάση Αγγελή, Νίκο Δούκα και Αλέξανδρο Γκαμπρίλι) που φρόντισαν για την άψογη διεξαγωγή του αγώνα.

Τέλος πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα συμμετέχοντα σκάφοι και τα πληρώματά τους και ιδιαίτερα εκείνα που ταξίδευσαν από μακριά για να μας τιμήσουν με τη συμμετοχή τους.

 Με εκτίμηση,

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Most Popular