Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜεγαλειώδης συγκέντρωση στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Γιάννη Λιβιτσάνου

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Γιάννη Λιβιτσάνου

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών χθες το βράδυ στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της  Ανεξάρτητης Δημοτικής  Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» , που υλοποιήθηκε  στο Φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου Λευκάδας. Η  εκδήλωση ξεκίνησε με ένα καλωσόρισμα απο την κα Σωτηρία Γαζή η οποία παρουσίασε και  μέρος  των  υποψηφίων  δημοτικών συμβούλων . Στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος  Δήμαρχος Λευκάδας κ. Γιάννης Λιβιτσάνος   παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος  και τις θέσεις της παράταξής του.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός  ότι οι άνθρωποι που παραβρέθηκαν χθες εκεί ήταν απλοί πολίτες και όχι οι γνωστοί θεσμικοί που πηγαίνουν απο συνήθεια σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ήταν οι Λευκαδίτες που ψάχνουν την εναλλακτική λύση στα προβλήματά τους και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Ανεξάρτητη Δημοτική  Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 

“Φίλες και φίλοι,

συμπολίτισσες και συμπολίτες,

συνεργάτες, συνεργάτισσες,

συνοδοιπόροι σε αυτό το όμορφο ταξίδι για την Λευκάδα μας.

Καλησπέρα σας, σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας, στην αποψινή εκδήλωση της  ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ως επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτής κίνησης, είμαι ευτυχής γιατί σήμερα φτάσαμε εδώ, σαν ένα σύνολο απαρτιζόμενο από στελέχη προερχόμενα από όλους τους χώρους, πρόθυμα να παλέψουν ανεξάρτητοι,

μη προστατευόμενοι από κόμματα,

από πρώην δήμαρχους, από εύκολες διαδρομές.

Άνθρωποι που επέλεξαν να βγουν μπροστά για την επόμενη μέρα,

ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΣΣΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ  ΕΣΑΣ.

Η κίνηση αυτή ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι δημιουργούμε καθημερινά πράγματα μέσω της εργασίας μας για τον τόπο, προσφέρουμε στην κοινωνία και ανησυχούμε ταυτόχρονα για αυτή, γιατί θέλουμε τα παιδιά μας και εμείς οι ίδιοι, να πάει η Λευκάδα σε ένα άλλο επίπεδο, να αλλάξει σελίδα.

Αποφασίσαμε λοιπόν, μετά από πολύ και ώριμη σκέψη να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι, το οποίο λίγοι το χειροκρότησαν στην αρχή, πολλοί το κατέκριναν, όμως σήμερα αλλάζουν θέση, γιατί βλέπουν την αλήθεια,

γιατί είμαστε η μόνη  κίνηση η οποία είναι για τους πολίτες,

είναι για το μέλλον των παιδιών μας,

είναι για το μέλλον το δικό μας,

για το μέλλον της Λευκάδας μας.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Πρέπει να καταλάβουνε όλοι,

ότι η Λευκάδα του αύριο πρέπει να ανήκει στους πολίτες,

πρέπει ο δήμαρχος να είναι δίπλα στους πολίτες,

πρέπει η δημοτική αρχή να είναι δίπλα στην καθημερινότητα των πολιτών, να ακούει τα προβλήματά τους και να δίνει λύσεις,

όχι σαν την σημερινή δημοτική αρχή που πεντέμισι χρόνια μηδένισαν τα πάντα,

απαξιώσανε τον πολίτη,

με το φταίνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εμάς δεν γίνετε τίποτα κυρίες και κύριοι,

5,5 χρόνια ακούμε αυτή την ατάκα, όλοι οι άλλοι φταίνε και εμείς βρήκαμε χάος.

Με στημένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με αύξηση των Δημοτικών τελών σε περίοδο κρίσης.

Με το να παραμένει μέχρι σήμερα κλειστή, η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού οι Εγγρεμνοί.

Με το να παραμένει ακόμα κλειστός ο δρόμος που ενώνει την ορεινή Λευκάδα με την παραλία στην περιοχή Πευκούλια.

Τα ορεινά χωριά του νησιού, να έχουν ακόμη πρόβλημα με την υδροδότηση τους.

Δημιουργήσανε σύγχυση με τις παραλίες αν θυμόσαστε.

Δημιουργήσανε σύγχυση με τους επιχειρηματίες, έβαλαν τους επιχειρηματίες της Λευκάδας να κάνουν λαϊκές συνελεύσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για το ωράριο, ενώ υπάρχει νόμος, που οριοθετεί το οράριο λειτουργίας.

Να σας θυμίσω, το χάος που επικρατεί κάθε καλοκαίρι και όχι μόνο στους δρόμους της πόλης, στην Γολέμη για παράδειγμα, σε ώρες αιχμής περνάνε αυτοκίνητα, σερβιτόροι, μηχανάκια, ποδήλατα και μαμάδες με καρότσια, 5 σε 1.

Και το σημαντικότερο όλων ακόμη μέχρι και σήμερα δεν δώσανε την οριστική λύση για τα σκουπίδια παρόλο που βρήκανε έτοιμη την μελέτη από τον προκάτοχο τους.

Και πριν ένα μήνα σας κλείσανε και τον δρόμο της 8ης Μεραρχίας,  Γιατί από το 2015, με ειλημμένη απόφαση του Αρείου Πάγου, δεν μπορέσανε να συμφωνήσουν με έναν άνθρωπο, ο οποίος, αυτό που ζητάει και αυτό που πρέπει να πάρει το αφήσατε στο έλεος του θεού.

Η αλαζονεία στο μεγαλείο της.

Πρέπει να σταματήσει λοιπόν αυτό αύριο το πρωί για την Λευκάδα, αν θέλουμε η Λευκάδα να πάει μπροστά, αν θέλουμε εμείς οι Λευκαδίτες να λεγόμαστε, ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Εμένα και την ομάδα μας, το μόνο που ενδιαφέρει και για αυτό δουλεύουμε, είναι αποκλειστικά η καθημερινότητα του πολίτη, η καθημερινότητά σας αυτό είναι το σημαντικό για τη Λευκάδα.

Πρέπει να αλλάξει πρόσωπο η Λευκάδα και την επόμενη τετραετία να βάλουμε τις βάσεις για την επόμενη δεκαετία η οποία θα είναι πολύ κρίσιμη για το νησί μας, όπως είναι και για την Ελλάδα, γιατί τώρα θα γίνουν οι μεγάλες επενδύσεις και εμείς πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτά.

Γιατί ο κόσμος χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται να έχει δίπλα του την δημοτική αρχή, όχι απέναντί του.

Φίλες και φίλοι,

Σαν άξονες του προγράμματος μας είναι τα εξής:

 • Δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης και βελτίωση των υπαρχόντων χώρων στάθμευσης στην πόλη.
 • Ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.
 • Διευθέτηση του Ιστορικού κέντρου της πόλης με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων του με χώρους πρασίνου και παιδικές χαρές και άμεση πεζοδρόμησή του. ‘Εχουμε ένα καταπληκτικό Ιστορικό κέντρο και βλέπετε πως το έχουνε καταντήσει.
 • Αισθητική αναβάθμιση των όψεων των κτηρίων χωρίς να αλλοιώνεται το παραδοσιακό στοιχείο του τόπου μας.
 • Δημιουργία κατάλληλων υποδομών του νησιού, στις αξιόλογες τουριστικές περιοχές του , παραθαλάσσιες και παραλιακές, (χώροι στάθμευσης , κατάλληλο σύστημα πυρόσβεσης, ναυαγοσωστικοί σταθμοί όπου απαιτείτε, προς όφελος των πολιτών και επισκεπτών.
 • Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των χωριών της Λευκάδας, με την δημιουργία υποδομών, (πλακόστρωση, καθαριότητα, φωτισμό, χώρων στάθμευσης, πολιτιστικά κέντρα) για την τουριστική προβολή τους και την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.
 • Συστηματική συμμετοχή στις τουριστικές αγορές (εκθέσεις) με την συνεργασία της Περιφέρειας και του Επιμελητήριου για την προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Αναρωτιέμαι σε ποιες εκθέσεις έχει πάει η Λευκάδα τα τελευταία 5,5 χρόνια εκτός από μία στην Αγγλία. Αναρωτιέμαι αν έχουμε πάει πουθενά να δείξουμε αυτό που έχουμε, παραλία, βουνό, θάλασσα και επιχειρηματίες που δουλεύουν και μοχθούν κάθε καλοκαίρι ένα μήνα, για να πληρώσουν 11 μήνες τις υποχρεώσεις τους και εμείς δεν είμαστε δίπλα τους.
 • Προβολή και ανάδειξη Εναλλακτικών μορφών τουρισμού, (Θρησκευτικό , Θαλάσσιο , Αθλητικό  και  Εκθεσιακό  τουρισμό) ώστε η Λευκάδα να γίνει προορισμός όλο τον χρόνο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες.
 • Σε συνεργασία με την Περιφερειακή αρχή θα ασκηθεί πίεση στην κεντρική κυβέρνηση ώστε να δημιουργηθεί νομοθετικό πλαίσιο για την λύση του προβλήματος των ανεπιτήρητων και αδέσποτων ζώων.
 • Εμείς έχουμε 4 λέξεις οι οποίες είναι υπόσχεση: Καθαριότητα – Φωτισμός- Πάρκα – Παιδικές Χαρές. Τα παιδιά μας δεν έχουνε που να παίξουνε.
 • Κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών σε Κάλαμο , Καστό, Σύβοτα.
 • Μαρίνα στο Βλυχό και αν μπορούμε και στο Περιγιάλι.
 • Τοποθέτηση Pilar στα λιμάνια Λευκάδας, Λυγιάς, Νικιάνας.
 • Σχέδιο Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας για τις ευαίσθητες ομάδες και μη των χωριών του νησιού σε ετήσια βάση.
 • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας στους χώρους απασχόλησης των εργαζομένων του Δήμου.- Και το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουμε κυρίες και κύριοι είναι τα απορρίμματα. Εμείς θα δώσουμε λύση. Δεν θα πάμε πίσω να πούμε ότι οι άλλοι δεν τα έκαναν καλά. Θα συνεχίσουμε τη μελέτη και θα την θέσουμε άμεσα σε δημοπράτηση. Γιατί καθυστερήσαμε 5,5 χρόνια. Φανταστείτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά μας που κάνουν σχολείο δίπλα.

Είμαστε εδώ για να υπογράψουμε συμβόλαιο.

Εμείς τονίζω, υποσχόμαστε, συνέπεια…..

Η Λευκάδα συμβάλλεται με την ομορφιά της, τις θάλασσές της, την ιστορία της και προτείνουμε να συμβληθούν όλοι οι φορείς και οι θεσμοί του νησιού αλλά και οι δημότες, με την υπόσχεση ότι θα συνδράμουν και θα συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις και στις αποφάσεις μας για το καλό του τόπου και των κατοίκων του.

Να βουτήξουμε το ψωμί στο αλάτι ως όρκο συνέπειας και σοβαρότητας.

Θέλουμε τους θεσμούς να έχουν άγρυπνο μάτι  και τους φορείς συμπαραστάτες,

να ορίσουμε καλύτερο αύριο, αισιόδοξο μέλλον και σταθερή τροχιά ανάπτυξης.

Ας βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι.

Απ’ την καρδιά μου ειλικρινά και με συγκίνηση, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα και την υπόσχεσή σας για το αύριο. Και να θυμόμαστε ότι η Κοινωνία Πολιτών, είναι επιλογή εμπιστοσύνης.

Οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

ΑΡΓΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

Γεννήθηκε το 1973 στη Λευκάδα, όπου μεγάλωσε και διαμένει μόνιμα. Αποφοίτησε από Τεχνική Επαγγελματική Σχολή της Πάτρας ως Ψυκτικός. Δούλεψε 5 χρόνια στην Πάτρα και επέστρεψε στη Λευκάδα το 1997 και έκτοτε διατηρεί επιχείρηση ως ψυκτικός. Δραστηριοποιείται στο τουρισμό και είναι πατέρας ενός αγοριού 2,5 ετών.

ΑΡΜΑΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Γεννημένος το 1950 στο Φτερνό Λευκάδας. Μεγάλωσε στο Φτερνό Λευκάδας έως 18 ετών. Απόφοιτος Σιβιτανιδείου Σχολής ως Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος και εργάσθηκε στον ΟΤΕ(1976- 2007). Αντιπρόεδρος της ΠΕΤΕΜ-ΟΤΕ για 12 χρόνια. Ιδιοκτήτης Ξενοδοχείων στην Αθήνα. Παντρεμένος με την Μαρία Αρματά και πατέρας ενός αγοριού 34 ετών και ενός κοριτσιού 36 ετών.

ΑΥΛΩΝΙΤΗ ΑΚΡΙΒΗ του ΙΩΑΝΝΗ

Γεννήθηκε το 1973 στη Λευκάδα, όπου ζει μέχρι και σήμερα. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα οδοντοτεχνικής του ΑΤΕΙ Αθηνών. Εργάζεται στη Λευκάδα ως Ιδιωτικός υπάλληλος στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού. Είναι μητέρα μιας κόρης 14 ετών.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΜΗΝΑ

Γεννήθηκε 1969 στη Λευκάδα. Μεγάλωσε και διαμένει στη Νικιάνα. Απόφοιτος Λυκείου Λευκάδας – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Πέτρο Μήτσουρα. Ιδιοκτήτης εστιατορίου. Παντρεμένος με την ΜπουρσινούΦιλιώ και πατέρας δύο αγοριών 16 και 19 ετών.

 

 

ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χορτάτα από γονείς Λευκαδίτες και μέλος 5μελής οικογένειας. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο του Αγ. Πέτρου και Γυμνάσιο-Λύκειο Βασιλικής. Το 2001 πέρασε με υποτροφία και 1η στο έτος της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2006. Επέστρεψε στη γενέτειρά της, παντρεύτηκε και απέκτησε έναν υπέροχο γιο που σήμερα είναι 11 ετών. Το 2012 εγκαταστάθηκε στη πόλη της Λευκάδας και εργάσθηκε για 5 μήνες στο Παιδικό σταθμό του Δήμου. Μετέπειτα εργάσθηκε ως γραμματειακή υποστήριξη σε πρακτορείο Ασφαλειών επί 2,5 έτη. Το επάγγελμα αυτό την κέρδισε και ενώ παράλληλα έκανε διάφορες άλλες εργασίες(σέρβις, ρεσεψιον, κ.α.), το 2016 έδωσε εξετάσεις πιστοποίησης με επιτυχία. Πλέον, είναι ασφαλιστική πράκτορας, συνεργάτης της INTERAMERICAN και από τον Οκτώβρη του 2018 διατηρεί δικό της γραφείο.

ΓΑΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΣΑΒΒΑ

Γεννήθηκε το 1976 στη Λευκάδα και μεγάλωσε στο Νυδρί Λευκάδας, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα. Τελείωσε το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας, ως οικονομικό και διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων. Δουλεύει από το 1995 στη ΔΕΗ Λευκάδας.

ΓΑΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα, μεγάλωσε και μένει μόνιμα στο Νυδρί Λευκάδας. Απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών, με πτυχίο Αρμονίας. Ιδιωτικός Υπάλληλος – Μέλος του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυδριού και περιχώρων «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

ΓΚΟΥΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Γεννημένος το 1978 στους Αγ. Σαράντα και ήρθε στην Ελλάδα το 1991. Ζει μόνιμα στη Λευκάδα και δραστηριοποιείται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας στο χώρο του τουρισμού. Παντρεμένος με την Ευαγγελία Κόκκαλη και πατέρας δύο κοριτσιών 11 και 13 ετών.


ΚΑΡΤΑΝΟΣ ΠΑΝΟΣ του ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ

Γεννήθηκε το 1956 στο Νυδρί Λευκάδας, όπου μεγάλωσε και διαμένει μόνιμα. Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ελλομένου με Δήμαρχο τον Πέτρο Μήτσουρα και πρώην υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανοίγουμε Πανιά». Ελεύθερος Επαγγελματίας στο χώρο του τουρισμού.

 

ΚΑΡΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Γεννημένος το 1975 στη Λευκάδα και κατοικεί στο Φρύνι Λευκάδας. Απόφοιτος Λυκείου Λευκάδας. Ελεύθερος Επαγγελματίας στο χώρο του Εμπορίου & Εστίασης – Μέλος ΔΣ του συλλόγου «Νερόμυλος» Καλαμιτσίου. Παντρεμένος με την Μαυρουλή Παναγιώτα και πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 14 και 11 ετών.

ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου και αποφοίτησε το 2002. Κάτοχος διπλώματος Γαλλικής Φιλολογίας – Απόφοιτος Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά.  Από το 2003-2006 εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα. Το 2007 μετοίκησε και παντρεύτηκε στη Λευκάδα, όπου διατηρεί μέχρι και σήμερα τη δική της επιχείρηση εμπορίου επίπλων. Είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Ιωαννίδη και είναι μητέρα ενός κοριτσιού οχτώ ετών.

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Γεννημένος στο Δράγανο Λευκάδας το 1954 και μένει στο Καλλιγόνι Λευκάδας. Έχει σπουδάσει στην Αθήνα στο Εθνικο Μετσόβιο Πολτεχνείο ως Αρχιτέκτων μηχανικός και αποφοίτησε το 1979. Είναι παντρεμένος και έχει τρείς κόρες. Είναι Διπλωματούχος ΕΛΚΕΠΑ(Σχολής Η/Υ) – Σχολής Ιστιοπλοϊας Π.Ο.Ι.Α.Θ – Πρώην Τεχνικός Σύμβουλος Δημάρχου Απολλωνίων – Πρώην Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας «Οι Σκάροι» – Καθηγητής Ι.Ε.Κ Βόνιτσας σχολής κυβερνητών. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της Ναυτιλίας από το 1981 που δημιούργησε το Ιστιοπλοϊκό Κέντρου Λευκάδας Ν.Ε.Π.Α.


ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ

Γεννημένος το 1968 στη Πρέβεζα. Μεγάλωσε στα Χαραδιάτικα-Λευκάδας και μένει μόνιμα στο Νυδρί Λευκάδας. Απόφοιτος της Σχολής Αστυφυλάκων από το 1992. Από τότε υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βασιλικής και Βλυχού.Αντιπρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας.  Πρώην υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανοίγουμε Πανιά». Παντρεμένος με τη Ράνια Στεργίου και πατέρας ενός αγοριού 20 ετών και ενός κοριτσιού 16 ετών.

ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γεννήθηκε το 1983 στην Πρέβεζα και μεγάλωσε στη Λευκάδα και αποφοίτησε από το ΤΕΕ & ΙΕΚ Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων στη Πρέβεζα. Διατηρεί Ηλεκτρολογείο Αυτοκινήτων στη Λευκάδα. Παντρεμένος με την Χριστίνα Μπακαγιάννη και πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 8 και 3 ετών.

ΚΟΥΝΙΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Λευκάδα που μένει μέχρι και σήμερα. Διατηρεί και εργάζεται στην οικογενειακή του ξενοδοχειακή επιχείρηση από το 2010 στη Λευκάδα. Απόφοιτος Στρατιωτικής σχολής ως Έφεδρος Αξιωματικός.

ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Γεννημένος το 1967 και μεγαλωμένος στο Καραϊσκάκη Αστακού Αιτ/νίας. – Αποφοίτησε από το Λύκειο Αστακού. Εργάστηκε για μικρό διάστημα σε μοντάζ περιοδικών και εφημερίδων και εν΄ συνεχεία κατατάχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία το 1990. Υπηρετεί 23 χρόνια στην Λευκάδα. Πρώην Προέδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου ΑΟ Σύβρου. Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας. Παντρεμένος με την Καββαδία Αναστασία και πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 15 και 11 ετών.

ΛΑΖΑΡΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Είναι Δικηγόρος Απόφοιτη Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Τμήμα Νομικής – Πρώην Υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις Βουλευτικές εκλογές του 2012. Παντρεμένη με τον Αδαμάντιο Κουρέτα και είναι μητέρα μιας κόρης ηλικίας 16 ετών.

ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Γεννήθηκε το 1987 και ζει μόνιμα στη Λευκάδα. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΑΤΕΙ Πατρών το 2010. Εργάζεται σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων από το 2011. Μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε.Μ Λευκάδας. Εκλεγμένος Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καβάλου Σφακιωτών από το 2015.

 

ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1980, είναι απόφοιτος Λυκείου. Δραστηριοποιούταν ως ιδιωτικός υπάλληλος σε χώρους εστίασης και καφέ – μπαρ. Έχει διατελέσει Γενικός Αρχηγός στο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Δόξας Λευκάδας και μέλος του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Τηλυκράτη Λευκάδας. Διατηρεί επιχείρηση παραδοσιακού καφενείου στον Κάβαλο.

 

ΝΗΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Λευκάδα, όπου και διαμένει και είναι πατέρας τριών παιδιών. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ηλιούπολης Αττικής το 1985 όπου και εισάχθηκε στη ΣΜΥΝ το 1985 και αποστρατεύθηκε από τις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού το 2010 με το βαθμό του Πλωτάρχη. Έχει ειδικευθεί στις επικοινωνίες (επίγειες-ασύρματες-δορυφορικές), στη συλλογή πληροφοριών, στον ηλεκτρονικό πόλεμο και ασφάλεια και σε γλώσσα υπολογιστών στο University of Maryland στη Νεάπολη Ιταλίας.
Υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία, στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, σε Ναυτικές Διοικήσεις,  στο Νατοϊκό στρατηγείο της Νεάπολης Ιταλίας, στην αποστολή παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πρώην Ενωμένη Γιουγκοσλαβία, στην αποστολή παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Γεωργία, στην αποστολή του Ο.Α.Σ.Ε στην Ουκρανία.

Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της κεντρικής επιτροπής του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, παίρνοντας μέρος ως υποψήφιος βουλευτής Λευκάδας στις Εθνικές εκλογές του 2012 και παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2013.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ηγήθηκε του σχηματισμού Πατριωτική  Κίνηση Λευκάδας.

Στις Εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής Λευκάδας με τους ΑΝΕΛ.

Είναι τοπικός εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ).


ΝΙΝΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ του ΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε το 1981 στους Αγ. Σαράντα. Ήρθε στην Ελλάδα το 1992. Αποφοίτησε από το ΙΕΚ Πληροφορικής Λευκάδας το 2009. Είναι Ιδιωτική Υπάλληλος στον Τομέα του Τουρισμού. Παντρεμένη με τον Κώστα Πολίτη και μητέρα 5 παιδιών.

ΠΑΛΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Γεννημένος το 1956 στη Λευκάδα. Μεγάλωσε και μένει μόνιμα στο Νυδρί – Λευκάδας. Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού και Κάτοχος Διπλώματος προπονητού Θαλάσσιου Σκι. Διατηρεί επιχείρηση Θαλάσσιων Σπορ στο Νυδρί Λευκάδας. Παντρεμένος με την Πάλμου Τζέιν και πατέρας μιας κόρης 16 ετών.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ

Γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια μένει στη Λευκάδα. Αποφοίτησε από το τμήμα Λογιστικής του ΑΤΕΙ Πειραιά και εργάζεται στον Ιδιωτικό τομέα ως Οικονομικός Σύμβουλος επιχειρήσεων.

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

Γεννημένος το 1982 στα Ιωάννινα. Μένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Λευκάδα. Αποφοίτησε από 2ο Λύκειο Λευκάδας το 2000 και σπούδασε στο ΑΤΕΙ Πειραιά Πολιτικός Μηχανικός από όπου και αποφοίτησε το 2010. Είναι Ιδιοκτήτης του COPYHOUSE Λευκάδας από το2014 και Πρόεδρος ΕΕΤΕΜ Λευκάδας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας.
Σπούδασε Ιατρική και ειδικεύτηκε στην Ειδική Παθολογία. Μετεκπαιδεύτηκε και εξειδικεύτηκε στη Διαβητολογία. Κάτοχος Master με αντικείμενο την Κλινική Διαβητολογία. Διδακτορικό στη Διαβητική Νεφροπάθεια. Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας Μεταβολισμού και Λιπιδίων της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων. Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Εμβιομηχανικής ΑΤΕΙΘ. Μέλος Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Μέλος Ελληνικής Ακαδημίας Διαβήτη. Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας. Μέλος Εταιρείας Μελέτης Διαβητικού ποδιού. Τέως Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας και νυν μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας. Ερευνητής – Μελετητής Πολυκεντρικών Μελετών με αντικείμενο το Διαβήτη με έδρα το Κέμπριτζ. Πλούσιο συγγραφικό έργο με πρωτότυπη μελέτη στη Περιορισμένη κινητικότητα αρθρώσεων στο Σακχαρώδη Διαβήτη, μελέτες, έρευνες, παρουσιάσεις, διαλέξεις και συνέδρια(Ομιλητής-Προεδρία κλπ). Παντρεμένος με την Σωτηρία Γαζή και πατέρας δύο αγοριών, δεκαέξι και δώδεκα ετών.

ΠΕΤΣΙΝΗ ΕΛΕΝΗ του ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

Γεννήθηκε το 1996 και μένει μόνιμα στο Νυδρί Λευκάδας. Καθηγήτρια – Φιλόλογος,  Απόφοιτη Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Γεννήθηκε το 1969 στη Βασιλική-Λευκάδας όπου και μεγάλωσε. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά. Ασχολείται με το εμπόριο και τον τουρισμό. Είναι Παντρεμένη με τον Ιωάννη Λιβιτσάνο και μητέρα 3 παιδιών ηλικίας, 28, 25 και 15 ετών.

ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γεννήθηκε το 1990 και μένει μόνιμα στη Βασιλική – Λευκάδας. Είναι τελειόφοιτος του Λυκείου Βασιλικής και της Ιταλικής σχολής «pizzaioliacademia». Είναι Κάτοχος διπλώματος b2 κρατικής αναγνώρισης και Michigan. Πρώην μέλος Συλλόγου ΚαρατεShotokan-do. Πρώην ιδιοκτήτης γυμναστηρίου (sportcenter 2012-2014). Νυν Ιδιοκτήτης πιτσαρίας (pastapizzapoint) στη (Βασιλική Λευκάδας) και Συνιδιοκτήτης των supermarkets «Nikos» (Βασιλική Λευκάδας).


ΠΡΟΣΑΛΕΝΤΕ ΑΣΠΑΣΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1971 στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Αθήνα από γονείς Λευκαδίτες. Αποφοίτησε από το Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο-Λύκειο «Αγ. Ιωσήφ» της Πεύκης Αττικής και πήρε το πτυχίο της από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών το 1994. Εργάστηκε σε φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών(1995-1997) και σε ιδιαίτερα μαθήματα(1994-1999). Στη Λευκάδα εργάστηκε στο ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ(2000-2003), στη Δημόσια εκπαίδευση και στο Δημόσιο ΙΕΚ(1999-2005). Υπήρξε συνεργάτης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία διδάσκοντας Αγγλικά Ορολογίας(2004-2010). Εδώ και 11 χρόνια διατηρεί Κέντρο Ξένων Γλωσσών και είναι Μέλος Συλλόγου PALSO Πρέβεζας-Λευκάδας – Συνεργάτης EUROPALSO.

 

 

ΡΕΚΑΤΣΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Γεννήθηκε μεγάλωσε και διαμένει στη Λευκάδα. Είναι Δικαστική Επιμελήτρια του Εφετείου Δυτικής – Στερεάς Ελλάδας στο πρωτοδικείο Λευκάδας. Μητέρα μιας κόρης.

 

 

 

 

ΡΟΜΠΟΤΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Γεννήθηκε το 1978 στη Πάτρα από πατέρα Λευκαδίτη, όπου και μεγάλωσε αποφοιτώντας από το Λύκειο. Επέστρεψε στη Λευκάδα το 2004 και μένει μόνιμα στο Αθάνι, όπου δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης. Είναι πατέρας ενός αγοριού πέντε ετών.

ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Γεννήθηκε το 1990 και είναι απόφοιτος του 1ου Λυκείου Λευκάδας από το 2008. Από το 2009 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείτε ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης. Είναι παντρεμένος με την Κιτσάκη Κων/να.

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΖΩΗ

Γεννήθηκε το 1957 στη Λευκάδα και μένει μόνιμα στο Πινακοχώρι Λευκάδας. Απόφοιτος Λυκείου. Είναι συνταξιούχος Ιδιωτικού τομέα και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Φωτεινός».   Παντρεμένος με τη Γεωργία Σκιαδαρέση με τρία παιδιά και ένα εγγονάκι.

 

 

ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΚΩΝ/ΝΟΥ

Γεννήθηκε στη Λευκάδα και είναι Απόφοιτος Γεωπονίας & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ελεύθερος Επιχειρηματίας στο χώρο του Τουρισμού – Πρώην υποψήφια Βουλευτής του ΔΗΚΚΙ το 2004 – Πρώην υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2007 & 2009 και Πρώην υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος το 2014 με την Α.Ν.Α.Σ.Α.

ΦΑΤΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Μεγάλωσε και μένει μόνιμα στο Μαραντοχώρι Λευκάδας. Αποφοίτησε από το ΤΕΛ Διοίκησης Επιχειρήσεων.  Από το 1990 έως το 1994 εργάστηκε ως ασφαλιστικός σύμβουλος της INTERAMERICAN.  Ασχολείται με το Εμπόριο και τον Τουρισμό. Παντρεμένος με την Μπακογιώργου Φιλιώ και πατέρας 2 κοριτσιών 10 και 13 ετών.
ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1983 στη Πρέβεζα. Μεγάλωσε και διαμένει μόνιμα στο Νυδρί Λευκάδας. Σπούδασε Αισθητικός και διατηρεί τα τελευταία χρόνια στο Νυδρί Λευκάδας την επιχείρηση «The Hammam».
ΦΕΞΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Γεννημένος το 1955 στη Λευκάδα όπου μένει μέχρι και σήμερα. Δραστηριοποιείται ως διακοσμητής δεξιώσεων και διοργανωτής εκδηλώσεων και εκθέσεων από το 1976. Είναι Πατέρας δύο παιδιών. Ασχολείται με τα πολιτιστικά δρώμενα της Λευκάδας από το 1980.

ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΖΩΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γεννημένος το 1989 στην Πρέβεζα και κατοικεί μόνιμα στην Καρυά – Λευκάδας. Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στο τμήμα Φυσιοθεραπείας και αποφοίτησε το 2014. Εργάζεται ως Φυσιοθεραπευτής στα τμήματα υποδομής και στην ανδρική ομάδα μπάσκετ της Λευκάδας, τη Δόξα.


Φωτογραφικό υλικό : Μάριος Γαζής

 

Most Popular