Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑ Μάλλον ήρθε η ώρα της Μαμελόντι

 Μάλλον ήρθε η ώρα της Μαμελόντι

Γράφει ο Γιώργος Ραπτάκης

Εδώ θα βρεις τα καλύτερα προγνωστικα nba

Ένα από τα κράτη που έχω να επισκεφτώ πολύ καιρό είναι αυτό της Νότιας Αφρικής. Και εκεί η κατάσταση με το «μαμούνι» έχει φουντώσει για τα καλά μετά τη χαλάρωση των μέτρων. Η δυσκολία τήρησης κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, κυρίως στις φτωχές και κατάμεστες αστικές περιοχές, αλλά και στις επαρχίες Γουέστερν Κέιπ, Γκάουτενγκ και Ίστερν Κέιπ, έχουν προκαλέσει ασφυξία στο ήδη αδύναμο σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας. Προάγγελος τού τι θα συμβεί στην πολύπαθη αυτή ήπειρο προσεχώς, τα περισσότερα κράτη της οποίας έχουν ανύπαρκτο σύστημα υγείας.

Ωστόσο το πρωτάθλημα της χώρας συνεχίζεται χωρίς διακοπή και μάλλον θα προλάβει να τελειώσει, διότι μένουν ακόμα 5 αγωνιστικές. Πρώτη είναι η Κάιζερ Τσίφς στο +5 από τη 2η Μαμελόντι Σάνταουνς, που θα υποδεχτεί την Γκόλντεν Άροους. Η γηπεδούχος δεν έχει «στρίψει» μετά την επανέναρξη (0-3-1), αλλά όπως διαβάζω σταδιακά έχει ανεβάσει ρυθμούς και πλέον είναι θέμα χρόνου η νίκη της. Υποχρεούται να συνέλθει τώρα, διότι την επόμενη αγωνιστική θα κριθεί ο τίτλος καθώς πάει στην έδρα της Κάιζερ Τσίφς. Από και και πέρα έχει τρία θεωρητικά πολύ εύκολα ματς.

Τα «χρυσά τόξα» είναι στη 10η θέση, στο +9 από τη γραμμή και λογικά δεν θα κινδυνέψουν. Και εδώ έχουμε θέμα με τα αποτελέσματα της ομάδας, η οποία έχει να κερδίσει από τις 29 Φλεβάρη (0-3-2). Δεν είδα κάτι το κρίσιμο στο αγωνιστικό τους ρεπορτάζ, οπότε ισχυρίζομαι πως ήρθε η ώρα της Μαμελόντι να κάνει νίκη, για να πάει στο ντέρμπι τίτλου με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Υ.Γ. Στη Σαουδική Αραβία υπάρχει η αναμέτρηση της Αλ Ιττιχάντ που υποδέχεται την Αλ Φέιχα σε κρίσιμο ματς για την παραμονή. Το αγωνιστικό ρεπορτάζ έχει ενδιαφέρον, αλλά οι μπουκ δεν έχουν δώσει αποδόσεις ώστε να ασχοληθώ «επίσημα» με τον αγώνα. Εάν και εφόσον, θα επανέλθω.

Most Popular