Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΛευκάδα και Μεγανήσι «χάνουν το τρένο» του ποιοτικού τουρισμού (Αναδημοσίευση 2013)

Λευκάδα και Μεγανήσι «χάνουν το τρένο» του ποιοτικού τουρισμού (Αναδημοσίευση 2013)

 

Χωρίς τίτλοΓραμμένο τον Ιούλιο του 2013 …Σε Μεγανήσι και Λευκάδα καταγράφονται ήδη μεγάλες απώλειες.Το Σεπτέμβριο έρχεται και η επιβεβαίωση.

Μεγάλη η ευθύνη όλων όσων το προηγούμενο διάστημα παρουσίαζαν ως επιτυχία την αποτυχία τους να σταθούν επάξια με άλλους ανταγωνιστές στις  σημαντικές τουριστικές αγορές της Αγγλίας, Γερμανίας και  των Σκανδιναβικών χωρών.

Ήδη τόσο στη Λευκάδα, όσο και στο Μεγανήσι καταγράφονται τεράστιες απώλειες σε τζίρους και εισοδήματα, λόγω της προσέλκυσης χαμηλού οικονομικού επιπέδου τουριστών από τις  χώρες του λεγόμενου πρώην ανατολικού μπλοκ,  αλλά και χαμηλής ποιότητας Άγγλων τουριστών. Οι Γερμανοί είναι εξαφανισμένοι και μόλις μία εταιρεία από τις Σκανδιναβικές χώρες δραστηριοποιείται σε όλο το νησί της Λευκάδας.

Για το Μεγανήσι, η πτώχευση πέρυσι μεγάλης αγγλικής εταιρείας που δραστηριοποιούταν στο χώρο της ενοικίασης πολυτελών εξοχικών κατοικιών, έχει ανατρέψει τα δεδομένα επί τα χείρω κι έχει τορπιλίσει την ποιοτική ανάπτυξη και την μελλοντική τουριστική αύξουσα  πορεία του νησιού, τουλάχιστον όσον αφορά την προσέλκυση υψηλού εισοδήματος τουριστών.

Η «Νυδριοποίηση» του Βαθιού, η  έλλειψη ιατρών, η αδυναμία από πλευράς δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υποδομών και διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων του νησιού, η έλλειψη έστω και ελικοδρομίου (συζητήθηκε κάτι στη 10η συνεδρίαση του Δ.Σ.), όπως και η συνολική εικόνα περιφερειακά στο νησί, λειτουργούν ανασταλτικά ως προς τη βελτίωση της πώλησης του τουριστικού προϊόντος και το «συγκριτικό πλεονέκτημα» χάνεται στην ανικανότητα διαχείρισής του από τον ίδιο τον δήμο.

Κι επειδή προσπαθούμε ν’ αποδίδουμε τα «του Καίσαρος τω Καίσαρι», δυστυχώς το ζήτημα ξεκινάει κι από τη Λευκάδα που πανηγυρίζει βουλιάζοντας σε πολύ κακές επιλογές τόσο των αιρετών της, όσο και θεσμικών παραγόντων που δε χάνουν ευκαιρία να προβάλλουν την ανικανότητά τους να προσελκύσουν παραδοσιακά καλούς τουρίστες από Αγγλία, Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Το Άκτιο αποτελεί διαπιστωμένα ένα από τα ακριβότερα  αεροδρόμια της χώρας, στον δίαυλο συνεχίζουν οι προσαράξεις σκαφών, η πόλη της Λευκάδας δεν αποτελεί και κόσμημα όπως παρουσιάζεται και το νοσοκομείο της παραπαίει μαζί με άλλα περιφερειακά νοσοκομεία.

Δεν έχουμε καμιά διάθεση ν’ αντιπολιτευτούμε κανέναν, αλλά όταν το Σεπτέμβριο αντί για έσοδα θα κινδυνεύουμε να μαζεύουμε λουκέτα από τις επιχειρήσεις, τότε  να δούμε ποιος θα μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του.

http://meganisinews.eu/

 

Most Popular