Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ«Λαογραφικό Ημερολόγιο»

«Λαογραφικό Ημερολόγιο»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023 η ετήσια παράσταση των παιδικών χορευτικών τμημάτων του “ΟΡΦΕΑ” Λευκάδας, με τη συμμετοχή χορευτών των  τμημάτων: εφηβικό, αρχαρίων, ενηλίκων και παραστάσεων.

Μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο «Λαογραφικό Ημερολόγιο», με ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα, όπου μικροί και μεγάλοι χορευτές ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στο χορό, στο παραδοσιακό τραγούδι, στα θεατρικά δρώμενα, στη κινησιολογία και στα κρουστά σώματος (body percussion).

Η παράσταση ξεκίνησε από το μήνα Φεβρουάριο με τις επτανησιακές βεγγέρες, με αποκριάτικους χορούς που χορεύονταν στα αστικά σπίτια και τελείωσε με τις πρώτες χειμωνιάτικες βροχές. Πρωταγωνιστές αυτής της σπουδαίας παράστασης, οι μικροί και μεγάλοι χορευτές, που δίδαξαν ιστορία και πολιτισμό, σε ένα δύσκολο εγχείρημα, καλά οργανωμένο σε κάθε του λεπτομέρεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ορφέα» ευχαριστεί θερμά:

Τον μεγάλο χορηγό της παράστασης «ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» καθώς και το SUPER MARKET ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, το CAFÉ BAR CASA AZUL και την εταιρία KATIFORIS CONSTRUCTIONS.

Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Λευκάδας για την άψογη συνεργασία και την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης όπως και το Πνευματικό Κέντρο για την παραχώρηση του χώρου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο στους γονείς των παιδιών για την αγάπη και εμπιστοσύνη τους στον «ΟΡΦΕΑ» αλλά και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης για το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε την κ Κατερίνα Κολυβά – Σιώζου στο ρόλο της κυρά Παράδοσης, την κ. Αλεξάνδρα Μπούρα για την ανεκτίμητη βοήθεια στο φωτισμό και εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στους δασκάλους Δήμητρα Χατζηπαπά και Σπύρο Παπουτσόπουλο.

Το ΔΣ

Most Popular