Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΚορυφαίο νησί για διακοπές αναδείχθηκε η Λευκάδα!!

Κορυφαίο νησί για διακοπές αναδείχθηκε η Λευκάδα!!

Αυτά είναι τα ελληνικά νησιά που προτιμούν οι ξένοι για διακοπές – «Ξεχάστε τη Μύκονο και τη Σαντορίνη»

Αυτά είναι τα ελληνικά νησιά που προτιμούν οι ξένοι για διακοπές – «Ξεχάστε τη Μύκονο και τη Σαντορίνη»

Οι διακοπές στα ελληνικά νησιά φέρνουν εικόνες των γαλάζιων τρούλων των εκκλησιών της Σαντορίνης, ή της ξέφρενης διασκέδασης στη Μύκονο.Ωστόσο, όπως έδειξε έρευνα της βρετανικής καταναλωτικής οργάνωσης, Which?, οι ταξιδιώτες αξιολογούν τα δύο αυτά πασίγνωστα ελληνικά νησιά ως τα λιγότερο ελκυστικά για τις διακοπές τους σε σύγκριση με άλλα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Which? σε δείγμα 1.386 αναγνωστών της ιστοσελίδας της και αφορούσε την αξιολόγηση 13 ελληνικών νησιών, η Μύκονος και η Σαντορίνη φαίνεται ότι πληρώνουν το τίμημα της επιτυχίας τους καθώς είναι ακριβά νησιά και συγκεντρώνουν υπερβολικά πολλούς επισκέπτες για να προσφέρουν απολαυστικές διακοπές. Και τα δύο νησιά συγκέντρωσαν μόλις 2 στα πέντε αστέρια στην κατηγορία «ηρεμία-ησυχία» και τρία αστέρια στην κατηγορία «value for money».

Κορυφαίο νησί για διακοπές αναδείχθηκε η Λευκάδα, και ακολούθησαν Κεφαλονιά, Κρήτη και Σκιάθος, ενώ στην πέμπτη θέση εντοπίζεται η Ιθάκη.

Πίνακας: H παύλα σημαίνει ότι δεν υπήρξαν πολλές απαντήσεις για την αξιολόγηση. Οι τουριστικές ατραξιόν περιλαμβάνουν το εύρος, την ποιότητα και την τιμή εισόδου των ιστορικών κτιρίων, των γκαλερί, των περιηγήσεων σε πάρκα και στην πόλη και των μουσείων. Η ησυχία περιλαμβάνει τον αριθμό των τουριστών και τις ουρές που σχηματίζονται στις ατραξιόν. Το σκορ αφορά την ικανοποίηση των ταξιδιωτών και το βαθμό στον οποίο θα προτείνουν τον προορισμό διακοπών σε άλλους.

το διαβάσαμε εδώ

Most Popular