Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

kuriakidoulia6_156799679ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, μικροί Έμποροι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκλεισε την διαπραγμάτευση με Ε.Ε. και ΔΝΤ και φέρνει για ψήφιση το  4ο μνημόνιο. Τα νέα βάρβαρα μέτρα που παρουσίασε (μείωση αφορολόγητου, νέα περικοπή συντάξεων, αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων κλπ) είναι κομμένα και ραμμένα στην ανάκαμψη της κερδοφορίας των ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων. Την ίδια ώρα, με θράσος επιχειρεί να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα με τα περιβόητα αντίμετρα, όταν μόνο από την ένταση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για χρέη το τελευταίο διάστημα, έχει φέρει χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους σε αδιέξοδο. Ήδη έχουν γίνει 873.049 κατασχέσεις από το δημόσιο και 1.650.000 φορολογούμενοι απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις.

 

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΔΩ

ΤΩΡΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

 

Με το νόμο για τις 30 Κυριακές ανοιχτά στις χαρακτηρισμένες τουριστικές περιοχές στην ουσία καταργεί  την Κυριακάτικη αργία, ικανοποιώντας τις χρόνιες απαιτήσεις των ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, των SUPER MARKETS και των εμπορικών αλυσίδων. Αντικειμενικά με αυτόν τον τρόπο τους διευκολύνουν να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά σε βάρος χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων που δεν θα αντέξουν τον άνισο ανταγωνισμό και τη φυσική εξόντωση και θα οδηγηθούν στο μαρασμό και στο λουκέτο. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων στο εμπόριο με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων και την απλήρωτη δουλειά.

 

Παράξενη είναι και η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη για άνοιγμα από Μάη ως και Οκτώβρη για μαγαζιά χωρίς προσωπικό(!!!) όπως επίσης και η ενημέρωση για προσφυγή εναντίον της. Κανένα πολυκατάστημα, μεγάλο super market ανοιχτό την Κυριακή. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στους μικρομαγαζάτορες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και περιμένουν 3 μήνες να βγάλουν τα σπασμένα της χρονιάς οι οποίοι μαζί με τους εργαζόμενούς τους προσπαθούν να επιβιώσουν από την πολιτική που τους έχουν επιβάλει τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους εκφραστές, οι κυβερνήσεις τους.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 

Most Popular