Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ “COFFEE ISLAND” ΣΤΟ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ “COFFEE ISLAND” ΣΤΟ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ “COFFEE ISLAND” ΣΤΟ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το Σωματείο καταγγέλει την επιχείρηση “Coffee Island” στο νομό για την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων της. Τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει καταγγελίες στο Σωματείο για την εν λόγω επιχείρηση που λειτουργεί στη Λευκάδα για μη τήρηση του ωραρίου των εργαζομένων, μη καταβολή ρεπό και δεδουλευμένων, μη χορήγηση επιδομάτων (αδείας, χριστουγέννων), πλαστογράφηση υπογραφής εργαζόμενου. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις κατάχρησης σε παραπάνω δικαιώματα, έγινε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Στη δεύτερη περίπτωση που έγινε προσφυγή στο ΣΕΠΕ, παρόλο που η επιχείρηση ήρθε σε συμφωνία για την πληρωμή εργαζόμενου μέσω εκπροσώπου της, δεν την τήρησε.

 

Δεν αποτελεί η στάση αυτή μεμονωμένο φαινόμενο απο μεριάς αρκετών εργοδοτών. Είναι γνωστό, ότι επιχειρήσεις ενώ βάζουν τα επιδόματα και τα δώρα στους λογαριασμούς των εργαζομένων τους, όπως υποχρεούνται από το νόμο, έπειτα τα ζητούν πίσω εκβιάζοντάς τους. Υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για εργοδότες που πάνε χέρι -χέρι τους εργαζόμενους στον γκισέ της τράπεζας για να τους πάρουν τα χρήματα από τα δώρα που τους έχουν ήδη καταβάλει.

 

Η στάση μεγάλης μερίδας εργοδοτών είναι αποτέλεσμα όλων των αντιλαϊκών νόμων που έχει ψηφίσει η σημερινή Κυβέρνηση και οι προηγούμενες με το πρόσχημα των μνημονίων. Οι νόμοι έχουν ψηφιστεί και ψηφίζονται για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο του τουρισμού είναι ο καθρεύτης της ανάπτυξής τους. Οι μεγαλοξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες στο χώρο του επισιτισμού να αυγαταίνουν τα κέρδη τους και οι εργαζόμενοι να σκοτώτονται στη δουλεία για ένα κομμάτι ψωμί και αυτό να μην τους το δίνουν στο τέλος!

 

Το επόμενο διάστημα η Κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αστικής τάξης ετοιμάζουν νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και φέρνουν νέο νόμο για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης. Οι εργαζόμενοι μπροστά σε αυτή την επίθεση ενωμένοι μέσα από τα σωματεία τους πρέπει να δώσουν μαζική ηχηρή απάντηση στη μεγαλοεργοδοσία, να βάλουν φρένο στα σχέδια τους διεκδικώντας δουλειά για όλους με δικαιώματα!

 

ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ “COFFEE ISLAND” OTI AΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ, ΘΑ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Most Popular