Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ 2021

Συμμετέχουμε  στο  Πανηπειρωτικό  Συλλαλητήριο  στις

6:00 μ.μ.  στην  πόλη  των  Ιωαννίνων

►Δυναμώνουμε τον αγώνα και ενισχύουμε την κοινή δράση για μέτρα προστασίας της Υγείας,   ►Αυξήσεις στους μισθούς,   ►Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού,   ►Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και συλλογικές συμβάσεις,   ►Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,   ►Κατάργηση του νόμου «Χατζηδάκη» και όλων των αντεργατικών νόμων που βάζουν εμπόδια στη  διεκδίκηση και στη συνδικαλιστική δράση  

 

Σαν να μη πέρασε μια μέρα από την έναρξη της πανδημίας που βρήκε το δημόσιο σύστημα Υγείας ρημαγμένο  από τις πολιτικές της εμπορευματοποίησης και των διαχρονικών περικοπών, η κυβέρνηση συνεχίζει το αφήγημα της «ατομικής» ευθύνης και  αξιοποιεί την πανδημία για να βγει ενισχυμένος ο παρασιτικός ιδιωτικός τομέας Υγείας, ενισχύει με κάθε ευκαιρία  τους κλινικάρχες και τα μεγάλα διαγνωστικά εργαστήρια, ενοχοποιεί,  διαιρεί  και διχάζει την κοινωνία και οδηγεί σε λουκέτο και καταστροφή τους μικροεπαγγελματίες  για να δημιουργήσει χώρο στους μεγαλέμπορους.

Η πανδημία καλπάζει, οι νεκροί, οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα αυξάνονται, τα νοσοκομεία μετατρέπονται ξανά σε νοσοκομεία «μιας νόσου», το εμβολιαστικό πρόγραμμα της «ελευθερίας» και της «υποχρεωτικότητας»   έχει αποτύχει, οι χρόνια πάσχοντες και οι ασθενείς από άλλα νοσήματα  βρίσκονται σε απελπισία και οι υγειονομικοί εξουθενωμένοι. Παρόλο αυτά  η κυβέρνηση αρνείται  να ικανοποιήσει τα αιτήματα του υγειονομικού και εργατικού κινήματος, να θωρακίσει το σύστημα Υγείας. Αντίθετα σχεδιάζει το «νέο ΕΣΥ» των ελάχιστων κρατικών παροχών, των ΣΔΙΤ, των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, των συγχωνεύσεων, των ελαστικών  και προσωρινών σχέσεων εργασίας και της γιγάντωσης  του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στις δημόσιες δομές Υγείας αγανακτούμε με όλα αυτά που βιώνουμε και βλέπουμε να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς μας που λογίζονται ως αριθμοί και όχι ως άνθρωποι, ταυτόχρονα όμως εξοργιζόμαστε, όπως χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα για την ακρίβεια, τις συνεχείς αυξήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα  και στα είδα πλατιάς λαϊκής  κατανάλωσης. Πόσο μάλλον όταν  οι μισθοί μας έχουν κατακρεουργηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 40%, ο 13ος και 14ος μισθός έχει καταργηθεί, η φορολογία έχει απογειωθεί  και τώρα επεξεργάζονται πως θα περικόψουν ακόμη και το πενιχρό  ανθυγιεινό επίδομα που δε δίνεται σε όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΚΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ

Από τη μια μεριά βλέπουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια μας φόρτωσαν την κρίση τους στις πλάτες μας, μέσα από τρία αντιλαϊκά  μνημόνια  και από την άλλη μας καλούν να στρατευτούμε  και να περιμένουμε την ανάπτυξή τους, «ανταμείβοντάς» μας με  μπόλικες υποσχέσεις ότι θα είναι «δίκαιη», «βιώσιμη» για όλους  και χωρίς αποκλεισμούς. Όμως περιμένουμε ακόμη να καταργηθεί το χαράτσι της Εισφοράς Αλληλεγγύης που μας φόρτωσαν με τα μνημόνια όταν έχει καταργηθεί ακόμα και για τους μεγαλομετόχους επιχειρηματικών ομίλων. Διαπιστώνουμε ότι για  τους μισθωτούς και συνταξιούχους  η φορολογία εισοδήματος θα αυξηθεί κατά 640 εκατ. ευρώ ενώ ο συντελεστής φορολόγησης στα επιχειρηματικά κέρδη θα μειωθεί  στο 22% από 24%. Παρακολουθούμε ότι προχωρούν σε νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών ( που η απώλεια εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και  τα αντίστοιχα κέρδη για τους επιχειρηματίες  θα είναι 849 εκατ. ευρώ). Ενώ συνεχίζεται  η  φοροαφαίμαξη  και η υψηλή κρατική φορολόγηση στα καύσιμα και στα  είδη πρώτης ανάγκης, που απογειώνουν   την ακρίβεια, σχεδιάζουν  ο ΦΠΑ να αυξηθεί κατά 1,5 δις και οι «ειδικοί φόροι κατανάλωσης» κατά 530 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ   ΕΧΟΥΜΕ  ΑΛΛΟ   ΚΑΙΡΟ  ΓΙΑ  ΧΑΣΙΜΟ –  ΜΟΝΟ  ΜΕ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ΘΑ  ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ  ΤΑ  ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ  ΚΑΙ ΘΑ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ  ΤΙΣ  ΔΙΚΕΣ  ΜΑΣ  ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ  ΑΝΑΓΚΕΣ

Η κυβέρνηση προωθεί την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου «Χατζηδάκη»  που βάζει στο «γύψο» τη δυνατότητα μας να οργανωνόμαστε και συλλογικά  να αποφασίζουμε πως θα    υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Μας θέλουν «με σκυμμένο το κεφάλι», κλεισμένοι στον «ατομικό – μοναχικό δρόμο   επιβίωσης» για να συνεχίσουν να μας ξεζουμίζουν και να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

ΔΕΝ  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  ΝΑ  ΤΟΥΣ  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΤΗ ΧΑΡΗ

Το δείξαμε μέσα στην πανδημία που επιχείρησε η κυβέρνηση να μας φορέσει τις μάσκες «φίμωτρα», το δείξαμε με την κατάργηση στην πράξη του νόμου της ΝΔ για τον περιορισμό των  διαδηλώσεων και του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος.

Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι, μαζικά, θα δοκιμάσουν τη δύναμή τους, θα ξεπεράσουν τις αναστολές, τα εμπόδια , τι δυσκολίες που τους θέτει το σύστημα της εκμετάλλευσης των πολλών  από  τους λίγους.

Σε αυτή την κατεύθυνση ΚΑΛΟΥΜΕ όσες και όσους προβληματίζονται και αγανακτούν, ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΟΥΝ    στο μεγάλο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ  στα Γιάννενα  που καλούν 62  συνδικαλιστικές οργανώσεις.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  ΜΕ  ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ   3:30 μ.μ  ΑΠΟ  ΤΟ ΠΑΡΚΟ  ΠΑΡΑΛΙΑΣ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Το  Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

Most Popular