Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΚαιγόμαστε πάλι!!!

Καιγόμαστε πάλι!!!

καιςΓια δεύτερη φορά στο λιμάνι Νυδριού .φυσικά μάθαμε αρκετά απο την προηγουμένη πυρκαγιά άλλου πλοίου πριν μερικά χρόνια αφού τότε μαλώσαμε σε βαθμό κακουργήματος με τον αξιωματικό της πυροσβεστικής και τον τότε Λιμενάρχη που έκαναν οτι έσβηναν την φωτιά.. .

Η άμεση επέμβαση μας σήμερα και με την καταδρομική του comandos του λιμενικού σώματος και φίλου μας Σωτήρη Πετρόπουλου που ο Θεός τον έβαλε σήμερα υπηρεσία με απόσπαση στο Λιμενικό Σταθμό Νυδριού καθώς και τον συνάδελφο του Δημήτρη ….ευχαριστούμε τον Ταξίαρχο.. (Ε.Α.) και πλοίαρχο πυροσβεστικών πλοίων της Πάτρας με εμπειρία σε πυρκαγιές μεγάλων πλοίων στον Ελλαδικό χώρο (τύπου suprefast κ.τ.λ. για τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης πριν έρθει η πυροσβεστική φυσικά ……καταφέραμε να καούν μόνο δυο πλοία αντί για πάνω από 5 σίγουρα και πάρα πολλά μικρά σκάφη. (κόκκινη κάρτα ) πέναλτι στο ((φερυ μποτ Μεγανήσι)) που την κοπάνησε με ελαφρά πηδηματάκια ενώ θα έπρεπε να  ξεφορτώσει και να έρθει με τις πυροσβεστικές του αντλίες να βοηθήσει στην κατάσβεση .. Πραγματικά δεν ξέρω τι περίμενε να κάνει αρκετά μακριά από το φλεγόμενο πλοίο ίσως να καεί πρώτα ολοσχερώς  το πλοίο και μετά να συνεχίσει το δρομολόγιο του.

Ίσως την επίταξη από το λιμεναρχείο …..επειδή η πυροσβεστική καταφθάνει πάντα αφού καούμε στα αλήθεια και πολλές φορές δεν γνωρίζουν ούτε τις διαμέτρους από τις μάνικες που πρέπει να απλώσουν για να κονεξάρουν μεταξύ τους τα πυροσβεστικά οχήματα για να δώσει νερό το ένα στο άλλο …μια και το λιμάνι στο Νυδρί δεν διαθέτει πυροσβεστικούς κρουνούς όπως θα έπρεπε .

Όπως επίσης  και πυροσβεστικούς σταθμούς νερό μάνικες και πυροσβεστήρες αν δεν υπήρχε το ημερόπλοιο nydri star 3 να μας δώσει τους καινούριους του πυροσβεστήρες θα είχαν καεί και τα διπλανά πλοία.

Φυσικά  (και κανείς δεν θα ήξερε τίποτα… ..να θυμηθούμε οτι την τελευταία πυρκαγιά σε παραλιακό κτίριο στο  οποίο φιλοξενεί και εστιατόριο στο Νυδρί πριν αρκετά χρονιά περιορίσαμε την εξάπλωση της στα διπλανά κτήρια με την βοήθεια του (fery boat))

<< ΚΑΠΤΕΝ ΑΡΙΣΤΗΔΗΣ>> το οποίο με το φιλότιμο του πλοιοκτήτη και καπετάνιο του Ε.Κ ήρθε στο σημείο της πυρκαγιάς και με τiς πυροσβεστικές του αντλίες και την βοήθεια αρκετών από μας σε χρόνο ρεκόρ σταματήσαμε την εξάπλωση φωτιάς στα διπλανά κτήρια… μιας και η πυροσβεστική χρειάζεται 30 λεπτά περίπου να φτάσει στο Nυδρι. Φυσικά η ΔΕΗ κατά περίεργο τρόπο ήρθε πριν από την πυροσβεστική και έκοψε το ρεύμα του κτηρίου τότε . Εχουμε ζητήσει από την πυροσβεστική υπηρεσία Λευκάδος να έχει ένα όχημα σε επιφυλακή στην περιοχή Νυδριου  για να καλύπτει την Νοτιά Λευκάδα τον ορεινό όγκο Βαυκερή κ.τ.λ.  Μεγανήσι και τις περιπτώσεις πυρκαγιάς σκαφών όπως την σημερινή. Φυσικά κάνουν οτι δεν ακούν….. δυστυχώς, μια μέρα θα ξαναζητήσουμε ελικόπτερο κυριε Διοικητά της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λευκάδος και κάποιες ασκήσεις ετοιμότητας δεν βλάπτουν η εξάσκηση στο τάβλι δεν βοηθά στο να σβήσουν οι φωτιές…

To παραπάνω κείμενο είναι αναρτημένο στο  προφιλ του προέδρου των ενοικιαζομένων δωματίων κου Διονύση Γαζήφωτιακαιωκαιςκαιεικαηκεκαεικδημ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλο ειναι να δημοσιευονται λογικες σκεψεις και διαπιστωσεις,η αυτοπροβολη της βλακεια να λειπει

  2. από πότε η κατάθεση της αλήθειας μετονομάστηκε αυτοπροβολή βλακείας;
    Προφανώς από τότε που τα λάθη , η προχειρότητα, η αμέτοχη στάση ορισμένων και η ολιγωρία έχουν ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση της περιουσίας προς το παρόν,,,,

Comments are closed.

Most Popular