Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«ΚΑΒΑΛΟΣ – Το χωριό μας» Πρωτοπρεσβυτέρου Γερασίμου Ζαμπέλη

«ΚΑΒΑΛΟΣ – Το χωριό μας» Πρωτοπρεσβυτέρου Γερασίμου Ζαμπέλη

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ:

 

Πρωτοπρεσβυτέρου Γερασίμου Ζαμπέλη

«ΚΑΒΑΛΟΣ – Το χωριό μας»

 

 

Γίνεται γνωστό ότι τυπώθηκε και κυκλοφορεί ήδη το νέο πόνημα του π. Γερασίμου Ζαμπέλη, το οποίο πραγματεύεται την ιστορική διαδρομή της ιδιαίτερης πατρίδας του και επιγράφεται: «ΚΑΒΑΛΟΣ – Το χωριό μας».

Αξιοποιώντας πληθώρα αρχειακών πηγών, στατιστικές, προφορικές μαρτυρίες και άλλα τεκμήρια, καθώς και πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό σύγχρονο ή από οικογενειακά αρχεία συγχωριανών, ο συγγραφέας συνθέτει τη διαχρονική πορεία του Καβάλου -ενός από τα χωριά του οικιστικού συμπλέγματος των Σφακιωτών, που βρίσκεται στην καρδιά της Λευκάδας- και ακολουθεί κατά πόδας τη γενική ιστορία του νησιού, αλλά και τη συνολική περιπέτεια του νεότερου Ελληνισμού.

Εστιάζοντας σε αυτόν τον ολιγάνθρωπο σήμερα οικισμό, που ζωντανεύει ωστόσο τους θερινούς μήνες και οπωσδήποτε ζει στις καρδιές των αποδήμων, επιμένει στα στοιχεία συνοχής και ενότητας των όπου γης Καβαλισάνων. Ανατρέχει στις απαρχές του χωριού, την κοινωνική του σύνθεση, τη δημιουργία και τον διάκοσμο των εκκλησιών του, τη σχολική ζωή και άλλες φιλοπρόοδες πρωτοβουλίες της μικρής κοινότητας.

Ανακαλεί στη μνήμη των μεγαλύτερων όμορφες στιγμές δημιουργίας και αλληλεγγύης και δίνει στους νεότερους χρήσιμες πληροφορίες για τον τόπο όπου μεγάλωσαν οι γονείς και οι παππούδες τους, για τους συγγενικούς τους δεσμούς, για όσα τους κάνουν περήφανους για την καταγωγή τους.

 

Το βιβλίο διατίθεται στην τιμή των δεκαπέντε (15,00) ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα από τη διάθεσή του θα αξιοποιηθούν, όπως πάντοτε, για τη συνέχιση των νεανικών δράσεων του Ενοριακού Πνευματικού του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Λευκάδος και την αποπεράτωση των έργων αποκατάστασης του Ι. Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Λευκάδος, όπου ο συγγραφέας εφημερεύει.

Το βιβλίο διατίθεται:

  • στους Ιερούς Ναούς Ευαγγελιστρίας (Μητροπόλεως) και Εισοδίων Θεοτόκου Λευκάδος
  • στο καφενείο του Ευσταθίου Λιβιτσάνου στον Κάβαλο
  • κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα: 2645023876 και 6974795265 (π. Ιωαννίκιος).

Most Popular