Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ :6ήμερη εκδρομή στην Αίγυπτο Κάιρο...

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ :6ήμερη εκδρομή στην Αίγυπτο Κάιρο – Αλεξανδρεια – Σινά

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΟΣ

6ήμερη εκδρομή στην ΑΙΓΥΠΤΟ Κάιρο – Αλεξανδρεια – Σινά

Γίνεται γνωστό ότι, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, η Ενορία Ευαγγελιστρίας (Μητροπόλεως) Λευκάδος -με αφορμή την πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου, μητρ. Πενταπόλεως στο Κάιρο, όπου διακόνησε ως Πατριαρχικός Επίτροπος- προγραμματίζει για την περίοδο 8 – 14 Νοεμβρίου 2022, εξαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Αίγυπτο με βασικούς σταθμούς το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και το Θεοβάδιστο Όρος Σινά.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη χώρα της Αιγύπτου δεν σημαδεύτηκε μόνο από τον Νείλο και τους Φαραώ, αλλά και από τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Πτολεμαίους, την πολυάριθμη άλλοτε παροικία των Αιγυπτιωτών Ελλήνων και ασφαλώς από την δισχιλιόχρονη παρουσία του δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας.

Το πλούσιο πρόγραμμα, πέρα από τα συνήθη τουριστικά αξιοθέατα, περιλαμβάνει προσκύνημα στους Αγίους Τόπους της Αιγύπτου: την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, όπου το προσκύνημα της Φυγής στην Αίγυπτο και όπου διακόνησε ο Άγιος Νεκτάριος· τις ερήμους της Θηβαΐδας και της Νιτρίας· την καθέδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής· την Ιερά Μονή Σινά με το ιερό λείψανο της Αγίας Αικατερίνης και τους πολυάριθμους πολιτιστικούς θησαυρούς· την Αγία Κορυφή, όπου δέχθηκε ο Θεόπτης Μωυσής τον Νόμο του Θεού.

Η συνολική τιμή είναι 1.040 ευρώ.

Απαιτείται διαβατήριο με ισχύ έξι μήνες και μετά την εκδρομή.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Οκτωβρίου 2022.

Πληροφορίες στο τηλ.:6974795265 (π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης).

Most Popular