Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΘεοδωρικάκος: «Ισχυρή προτεραιότητα για το 2022 είναι η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια»

Θεοδωρικάκος: «Ισχυρή προτεραιότητα για το 2022 είναι η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια»

 

Ο Υπουργός  Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι».  Μιλώντας στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, ο Υπουργός μίλησε για τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αλλά και για την συγκέντρωση των αλλοδαπών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος.

 

«Η Αστυνομία έχει δράσει αποτελεσματικά στην περίπτωση της πολυετούς κατάληψης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι μόρφωσης και ελευθερίας και γι’ αυτό πρέπει να είναι χώροι ασφαλείς για φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Και γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτραπούν τέτοιου είδους καταστάσεις ούτε στο ΑΠΘ, ούτε πουθενά. Θέλω να τονίσω ότι το 2022 η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια είναι απόλυτη προτεραιότητα» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί οι οικογένειες να ξοδεύουν μια περιουσία για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο να μην λειτουργεί κανονικά γιατί κάποιοι έχουν κάποιες ακραίες και περιθωριακές συμπεριφορές». Ο Υπουργός επεσήμανε ότι οι άνδρες της ΕΚΑΜ έδρασαν στην συγκεκριμένη περίπτωση πάρα πολύ αποτελεσματικά. Επίσης διευκρίνισε ότι αύριο θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη του ΑΠΘ.

 

Για το θέμα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας ο Υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει μείωση κατά 25% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2018 και 2019.  Ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής καθώς το 30% της αστυνομικής δύναμης καλείται ν’ αντιμετωπίσει το 70% της εγκληματικότητας. Όπως δήλωσε υπάρχουν ειδικά επιχειρησιακά σχέδια σε ορισμένες περιοχές του λεκανοπεδίου και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται σημαντική προσπάθεια περιορισμού των παραβατικών συμπεριφορών.

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε για την συγκέντρωση των αλλοδαπών στο Σύνταγμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι η Αστυνομία είχε τρεις επιλογές. Η πρώτη να μην κάνει τίποτα το οποίο δεν θα ήταν αποδεκτό σε καμία περίπτωση, η δεύτερη να επιβάλει πρόστιμα- όπως και έκανε και η συγκέντρωση διαλύθηκε-  σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και τρίτον να διαταχθεί η βίαιη απομάκρυνση των συγκεντρωθέντων ατόμων.

 

« Η Αστυνομία έκανε το καθήκον της. Επέβαλε τα πρόστιμα που προβλέπονται για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας και προστάτευσε τη διεθνή εικόνα της χώρας. Ο νόμος ισχύει για όλους και δεν πρόκειται να σβηστούν τα πρόστιμα για τις μάσκες» τόνισε ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη του ο κ. Θεοδωρικάκος.

 

 

 

 

Most Popular