Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘα περιφραχθεί για δεύτερη φορά ο δρόμος της 8ης Μεραρχίας;

Θα περιφραχθεί για δεύτερη φορά ο δρόμος της 8ης Μεραρχίας;

 

«θα πάει σε εκλογές με κλειστό το δρόμο της 8ης Μεραρχίας».

Σήμερα εκδικαζόταν στα δικαστήρια Λευκάδας τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου Λευκάδας από τον ιδιοκτήτη δρόμου στην πόλη.

Αφορά κομμάτι του δρόμου επι της οδού  8ης Μεραρχίας στις παλιές λαϊκές, μια υπόθεση που διαρκεί μισό αιώνα. Πριν απο λίγα χρόνια ειχε διακοπεί η κυκλοφορία και είχε δημιουργήθεί μεγάλο πρόβλημα όταν οι ιδιοκτήτες προχώρησαν σε περίφραξη της ιδιοκτησίας τους.

Υπάρχουν αποφάσεις τελεσίδικες για την αποζημίωση του διοκτήτη του ποσού 350.000 ευρώ αλλά ο ιδιοκτήτης διεκδικεί το ποσό των  1.300.000 ευρώ.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου ο ιδιοκτήτης αναφέρθηκε στο δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή στολίζοντας  τον με πολλά κοσμικά επίθετα και προειδοποιώντας τον ότι «θα πάει σε εκλογές με κλειστό το δρόμο της 8ης Μεραρχίας». Τελικά διακόπηκε η δίκη και ο δήμαρχος κατέθεσε μήνυση κατά του δικηγόρου της αντίθετης πλευράς.

Μόλις βγήκε απο τον εισαγγελέα ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής έκανε στο lefkasnews την ακόλουθη δήλωση « Πρόκειται για μια διαδικασία που διαρκεί 51 χρόνια, εμείς ως Δημοτική αρχή πράξαμε ότι ήταν νόμιμο για  την διάνοιξη και τη χρήσης  ως κοινοχρήστο χώρο,  ξεκινήσαμε όλες τις διαδικασίες με την πολεοδομία από τη μεριά μας μόλις αναλάβαμε απο τις αρχές του 2015 και κάναμε ότι ήταν δυνατόν για μια απόφαση του Αρείου πάγου που προϋπήρχε έχει εγγραφεί πλέον και στο κτηματολόγιο.

Όπως όλοι οι δήμοι έχουμε πάρει από το κράτος το ποσό των 350.000 που πρέπει να αποδοθεί οι ίδιοι δεν το αποδέχονται. Αν δεν δοθούν εκεί τα χρήματα μέχρι 31/12 τότε θα επιστραφούν και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο μετά να αποπληρώσει το δήμος το όποιο ποσό.

Τα προσωρινά μέτρα και τα οριστικά για το αν θα κλείσει ο δρόμος  δημιουργείται κοινωνικό πρόβλημα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κλείσει ο δρόμος

Αυτές οι Επιτροπές που αποτελούνται από εφοριακούς και άλλες ειδικότητες και το ποσόν που εγκρίθηκε για τους ιδιοκτήτες είναι  είναι απολύτως λογικό γιατί εκτός των άλλων τόσα χρόνια έχουν υπάρξει αγοροπωλησίες και από την διάνοιξη των δρόμων έχουν υπάρξει ωφεληθεί και οι ίδιοι.»

Most Popular