Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΘανάσης Καββαδάς: «Επανέναρξη λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων σε 7 χωριά της Λευκάδας...

Θανάσης Καββαδάς: «Επανέναρξη λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων σε 7 χωριά της Λευκάδας από Δευτέρα 18 Οκτωβρίου»

 

Από τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 ξεκινούν οι επισκέψεις ιατρών στα επτά (7) περιφερειακά ιατρεία σε ισάριθμα χωριά της Λευκάδας, και συγκεκριμένα σε Άγιο Πέτρο, Νικιάνα, Καρυά, Σύβρο, Λαζαράτα, Βλυχό και Εξάνθεια.

Ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, σε συναντήσεις του με το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννη Καρβέλη, το Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας, κ. Ιωάννη Μπάκαβο και το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο, ενημέρωσε για την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα 7 περιφερειακά ιατρεία της Λευκάδας και ξεκίνησε συνεργασία προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο οι χώροι, όσοι και οι ιατροί.

Τα ιατρεία θα ανοίγουν για συγκεκριμένες ώρες μία ημέρα την εβδομάδα και θα εξυπηρετούν τους πολίτες σε απλές εξετάσεις και συνταγογραφήσεις, καθώς έχει εξασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό ο σχετικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Τα ιατρεία θα λειτουργούν ως εξής:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 08:30 – 11:30 ΝΙΚΙΑΝΑ
12:00 – 15:00 ΒΛΥΧΟ
ΤΡΙΤΗ 08:30 – 11:30 ΆΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
12:00 – 15:00 ΣΥΒΡΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 08:30 – 15:00 ΛΑΖΑΡΑΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ 08:30 – 11:30 ΚΑΡΥΑ
12:00 – 15:00 ΕΞΑΝΘΕΙΑ

 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Από την πρώτη μου επίσκεψη στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ τον Οκτώβριο του 2019 μετέφερα την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τα Περιφερειακά ιατρεία μας. Το ίδιο αίτημα μετέφερα από τον Ιανουάριο του 2020 στο Υπουργείο Υγείας, καθώς βεβαίως και στους επικεφαλής του Νοσοκομείου Λευκάδας και του ΚΥ Βασιλικής, τονίζοντας ότι αμέσως μόλις εξασφαλιζόταν ικανός αριθμός μονίμων ιατρών στις μονάδες υγείας, καθώς και χώροι κατάλληλα διαμορφωμένοι για απλές εξετάσεις και συνταγογράφηση, θα έπρεπε άμεσα να μεριμνήσουν ώστε οι αγροτικοί ιατροί που εργάζονται στις μονάδες τους να επισκέπτονται τα περιφερειακά ιατρεία.

Τον Απρίλιο του 2021, έχοντας εξασφαλίσει έπειτα και από στενή συνεργασία που είχα με τους τοπικούς προέδρους ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για τους χώρους, απέστειλα επιστολή και στη συνέχεια συναντήθηκα με τους Διοικητές και τον Διευθυντή και συμφωνήσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ.Ιωάννης Καρβέλης, ο οποίος εξαρχής έδειξε την πρόθεση να συνδράμει την προσπάθεια, υπέγραψε την απόφαση για επανέναρξη λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων, έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τη διάθεση των ιατρών και είμαστε έτοιμοι, από την Δευτέρα, 18/10, να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των χωριών, επιτόπου, χωρίς να χρειάζεται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα κάθε φορά.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Διοικητές και τον Διευθυντή για τη συνεργασία μας και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι όλες οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Πλέον, είμαστε έμπρακτα πιο κοντά στους πολίτες που το έχουν ανάγκη, στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που δεν μπορούν να μετακινηθούν από τα χωριά για τα φάρμακά τους. Κάνουμε ένα πρώτο βήμα για να επαναλειτουργήσουν τα Περιφερειακά Ιατρεία, και σχεδιάζουμε το μέλλον: το εγχείρημα θα αξιολογηθεί και ανάλογα θα εξεταστεί πιθανή επέκταση της λειτουργίας τους για περισσότερες ημέρες και ώρες μέσα στην εβδομάδα. Συνεχίζουμε, ενισχύουμε βασικές δομές και υπηρεσίες, βελτιώνουμε την καθημερινότητα των Λευκαδιτών, και στον τομέα της υγείας.»

Most Popular