Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΣΤΡΟ...

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ  ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΑΟΛ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

 

Με πρωτοβουλία της παράταξης του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ήρθε για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων μετά από πολύμηνες δραστηριότητες και δράσεις των πολιτών της Λευκάδας το μεγάλο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της περιοχής στο  ΚΑΣΤΡΟ το  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ  ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ και το ΤΑΟΛ στη Λευκάδα .

Η πρόταση του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ για τις παραλίες στο Κάστρο, το Τουριστικό περίπτερο και το ΤΑΟΛ στο Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 18-12-2021 με τις προσθήκες και συμπληρώσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  κατατέθηκε από κοινού με αυτές τις παρατάξεις και είναι:

– Όχι στην ιδιωτικοποίηση του χώρου και των κτιρίων, η περιοχή να διατηρήσει τον κοινόχρηστο – κοινωνικό χαρακτήρα της προς όφελος των Λευκαδιτών.

– Ανεύρεση χρηματοδότησης από την περιφερειακή αρχή σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση (πράσινο ταμείο κλπ) προκειμένου να αναστυλωθούν τα κτίρια και να προστατευθεί η περιοχή ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους ,περιοχή NATURA 2000, η οποία βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου της Αγ. Μαύρας .

– Τήρηση της νομοθεσίας η οποία θέλει το χώρο αδόμητο ,διότι  βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου της Αγ. Μαύρας σύμφωνα με την κήρυξη (ΥΑ ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Β1/Φ33/ΚΗΡ/20946/594/27-7-2000 ΦΕΚ 1146/15-9-2000),ως ζώνης Α΄ απολύτου προστασίας του Κάστρου της Αγ.Μαύρας.

– Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά άμεσα δεμένη με την πόλη της Λευκάδας και έχει προσφέρει πάρα πολλά  στην ποιότητα ζωής των Λευκαδιτών και των επισκεπτών της.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αυτής της  περιοχής που έχει κηρυχτεί ως « απείρου κάλους»,η κοινωνική ανάγκη να είναι  ελεύθερες οι παραλίες αυτής της περιοχής, να παραμείνουν κοινόχρηστες και με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους όπως ήταν πάντα και η εξασφάλιση τους με καθαριότητα, υγειονομική ασφάλεια, εξοπλισμό για θαλάσσια μπάνια και αθλητισμό, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιβάλλεται, προκειμένου να συνεχίσουν να στηρίζουν την ποιότητα ζωής των των Λευκαδιτών και των επισκεπτών, τους  εργαζόμενους, τους επαγγελματίες της πόλης και συνολικά  την τοπική οικονομία.

Η σημερινή  εικόνα εγκατάλειψης της περιοχής, εκατέρωθεν του διαύλου, καταδεικνύει  τις ευθύνες μέχρι σήμερα της τοπικής διοίκησης.

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ

 

Most Popular