Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΗ πλατεία στέλνει μήνυμα Δείτε LIVE το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία...

Η πλατεία στέλνει μήνυμα Δείτε LIVE το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος

Από κόσμο έχει γεμίσει η πλατεία Συντάγματος για το ραντεβού με την ιστορία στις 2 μετά το μεσημέρι στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα για την σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. 

 

Στην πλατεία Συντάγματος που είναι το επίκεντρο όλα έχουν ετοιμαστεί ήδη από χθες και έχουν καταφτάσει διαδηλωτές με πανό υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας ενώ ξεχωριστή νότα δίνουν άντρες και γυναίκες που δίνουν το «παρών» φορώντας στολές Μακεδονομάχων.

Στις 2 έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι ομιλίες, με κύριο ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη, μια ιστορική μορφή της πατρίδας μας, που παρά την άνανδρη επίθεση με μπογιές που δέχθηκε χθες στο σπίτι του, δηλώνει «παρών»: «Είμαι έτοιμος και ήρεμος» δήλωσε ο ίδιος και έφτασε στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης κατέβηκαν την οδό Ιπποκράτους τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή».

Θα ακολουθήσει η ομιλία του συνταγματολόγου Γιώργου Κασιμάτη και αμέσως μετά ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, θα διαβάσει σχετική ανακοίνωση της ΔΙΣ για το θέμα των Σκοπίων, περιστοιχιζόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο. Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν  εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Βέβαιη θεωρείται -για συμβολικούς λόγους- και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη.

Μετά τις 9 το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες ομάδες διαδηλωτών που ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο Χίλτον.

Στο Σύνταγμα αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της και μια τεράστια ελληνική σημαία με εμβαδόν 150 τμ και ζωγραφισμένο πάνω της τον ήλιο της Βεργίνας, που οι διαδηλωτές ετοιμάζουν εδώ και μέρες. Εξάλλου, όλο το Σύνταγμα και το κέντρο της Αθήνας αναμένεται να κατακλυστεί από χιλιάδες ελληνικές σημαίες που θα κρατούν οι διαδηλωτές.

Most Popular