Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ «Λευκάδα τραγούδησε» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 19ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της...

Η «Λευκάδα τραγούδησε» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 19ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής

Με την συναυλία του χορωδιακού τμήματος της Νέας Χορωδίας, συνοδεία των μαντολίνων του συλλόγου, με τίτλο «Η Λευκάδα τραγουδά», ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» οι διήμερες μουσικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 19ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά φέτος στο νησί μας.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κα Μαρία-Κυριακή Αραβανή, ενώ τα σχόλια και την επιμέλεια των κειμένων η κα Μελπομένη Παπουτσή.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους: Διονύση Γράψα, μουσικοσυνθέτη και μαέστρο, Ηλία Γεωργάκη, δημοσιογράφο και συγγραφέα, Διονύσιο Γεωργάκη, αρχιμουσικό και μαέστρο, Χαράλαμπο Βλάχο, ιδρυτικό μέλος της Νέας Χορωδίας Λευκάδας.
Τα τραγούδια που ερμηνεύτηκαν ήταν τα ακόλουθα:
«Arenaria» (ορχηστρικό κομμάτι από τη μαντολινάτα, μουσική Διονύσης Γράψας), «Άγνωστα Λουλούδια» (χορωδία και μαντολινάτα, ποίηση Σπ. Φίλιππας, μουσική Διονύσης Γράψας), «Νησί μου» (χορωδία και μαντολινάτα, ποίηση Βασ. Σίδερης, μουσική Διονύσης Γράψας), «Η Μαριγώ»(χορωδία και μαντολινάτα, ποίηση Ηλ. Γεωργάκης, μουσική Διονύσης Γράψας), «Λευκάδα» (χορωδία και πιάνο, ποίηση Ηλ. Γεωργάκης, μουσική Μάνος Διαμαντής, αφήγηση Μελπομένη Παπουτσή), «Άπλωσε χήνα τα φτερά» (χορωδία, λευκαδίτικο νανούρισμα από το Πινακοχώρι, μουσική, διασκευή για χορωδία Μαρία-Κυριακή Αραβανή), «Κυρά Φανερωμένη μου» (χορωδία, τραγούδι του γάμου – λευκαδίτικη παραλλαγή, διασκευή για χορωδία Μαρία-Κυριακή Αραβανή), «Μηλιά» (χορωδία – λευκαδίτικη παραλλαγή, διασκευή για χορωδία Μαρία-Κυριακή Αραβανή), «Σήκω Δημήτρω κι άλλαξε» (τραγούδι Μαρία Χρυσοβιτσάνου, λευκαδίτικο κλέφτικο δημοτικό τραγούδι από τους Καρυώτες), «Ξένε μ΄ πούσαι στην ξενιτιά» (τραγούδι Μαρία Χρυσοβιτσάνου, λευκαδίτικο παραδοσιακό τραγούδι της ξενιτιάς από την Καρυά), «Ξενιτεμένο μου πουλί» (χορωδία και Μαρία Χρυσοβιτσάνου, παραδοσιακό τραγούδι – λευκαδίτικη παραλλαγή, αφήγηση Μελπομένη Παπουτσή), «Η Βαρκαρόλα του Ιονίου» (ορχηστρικό κομμάτι από τη μαντολινάτα, μουσική Δημήτρης Λάγιος), «Ξανθούλα» (χορωδία, ποίηση Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, μουσική Διονύσης Γράψας), «Δίστιχα»(χορωδία και μαντολινάτα, ποίηση Νίκος Βλάχος, μουσική Διονύσης Γράψας), «Έλα κι εσύ» (χορωδία και μαντολινάτα, ποίηση Ηλ. Γεωργάκης, μουσική Διονύσης Γράψας).

Most Popular